Τσιόδρας: Πότε θα υποχωρήσει η πίεση από τον κοροναϊό – «Χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο»

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum).

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum) για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού μίλησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πίεση από τον κοροναϊό θα υποχωρήσει μέχρι τον Ιούνιο και από εκείνη τη στιγμή και μετά θα πρέπει να φροντίσουμε για αποτελεσματικά συστήματα επιτήρησης.

Τι είπε για τα εμβόλια

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε, επίσης, ότι χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, καθώς με αυτά που υπάρχουν υποχωρεί η προστασία με το πέρασμα του χρόνου.

Έπειτα, ο καθηγητής πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφασιστεί η δοσολογία των νέων εμβολίων, ώστε να απαιτείται μόνο μία δόση κάθε δύο ή τρία χρόνια. 

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι η ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι ζητούμενο τα επόμενα χρόνια, ειδικά σε χώρους όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στον τρόπο διασποράς της πληροφορίας, σημειώνοντας: «Η επιδημία της πληροφορίας, με κακό τρόπο, έκανε κακό στην Επιστήμη και θα συνεχίσει να κάνει κακό».

Η προειδοποίηση Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποίησε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κοροναϊό, λύνοντας τα επιμέρους προβλήματα Δημόσιας Υγείας, όπως η ποιότητα του αέρα και οι ζωονόσοι.

Πλεύρης: Πότε θα ανακοινωθεί η αποκλιμάκωση των μέτρων

Τον οδικό χάρτη για την αποκλιμάκωση των μέτρων της πανδημίας που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης, μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, οι ανακοινώσεις θα αφορούν από τον Μάιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί λάθος μήνυμα, καθώς η όποια αποκλιμάκωση δεν γίνεται για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

«Δεν αγνοούμε την πανδημία, αλλά μπαίνουμε σε μια νέα κανονικότητα με άρση των περιορισμών, ωστόσο θα είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο, για εμβολιασμό και για ενίσχυση του ΕΣΥ», σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι αυτοσκοπός οι δείκτες, αλλά η προστασία του πολίτη ώστε να μπει σε μια κανονικότητα.

Επίσης, αναφέρθηκε στα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ που, όπως είπε, οι εκάστοτε κυβερνήσεις τα έβαζαν κάτω από το χαλί.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.in.gr/, 7/4/2022}