Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη η προσέλευση των μαθητών στο κάλεσμα Άνθιμου ανήμερα των Τριών Ιεραρχών

Μεγάλη ήταν τελικά η προσέλευση των μαθητών στις Εκκλησίες της Αλεξανδρούπολης ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών. Τα ιντερνετικό κάλεσμα του Μητροπολίτη Άνθιμου φαίνεται ότι έπιασε τόπο και πολλοί ήταν οι μαθητές που σκέφτηκαν «τι καλό που κάνει ένας καφές»

Ο Μητροπολίτης είχε καλέσει τους μαθητές την παραμονή της γιορτής των Γραμμάτων, μέσω ενός βίντεο που διέθεσε στο ίντερνετ μέσα από το κανάλι της Μητρόπολης. Φέτος μάλιστα ήταν η δεύτερη φορά που ο κος Άνθιμος κάνει την ίδια κίνηση.

Στο κάλεσμα του, ο Μητροπολίτης είχε παροτρύνει τους μαθητές «να μη σπάσουν την 200ετη παράδοση του εκκλησιασμού ανήμερα των Τριών Ιεραρχών» και υποσχέθηκε να προσφέρει σε όλους έναν καφέ, όπερ και εγένετο.

Όσοι μαθητές προσήλθαν στους ναούς, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρέλαβαν μια κάρτα η οποια τους πρόσφερε δωρεάν καφέ ή αναψυκτικό σε όποια καφετέρια επιθυμούσε ο καθένας. Ο Μητροπολίτης τους είχε υποσχεθεί άλλωστε, ότι αυτός ο εκκλησιασμός ήταν η ευκαιρία τους «για ένα ωραίο στόρι στο instagram».

Το κάλεσμα του κου Άνθιμου προς τους μαθητές έγινε «viral» και απασχόλησε τις στήλες όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 30/1/2019}