Κερδίζει το «στοίχημα» του τουρισμού η Σαμοθράκη – Γέμισε το νησί με ‘Ελληνες τουρίστες

Από το τελευταίο τριήμερο του Ιουλίου στη Σαμοθράκη άρχιζε να πληθαίνει ο κόσμος, δίνοντας θάρρος στους επαγγελματίες, σε μια ακόμη χρονιά που δοκιμάζεται λόγω κορονoϊού.

Καθημερινά καταφθάνουν στο νησί πολλοί επισκέπτες, οι τουρίστες είναι φέτος στη πλειονότητά τους Έλληνες και πολλοί από αυτούς νέοι που αγαπούν διαχρονικά το νησί για την άγρια ομορφιά του και τη αυθεντικότητά του. 

Ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο χρειάστηκε να μπουν και έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. 

Η Σαμοθράκη διαθέτει περίπου 1500 καταλύματα και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει γύρω στα 2500 άτομα, και φυσικά μην ξεχνάμε και τα κάμπινγκ για τα οποία φημίζεται το νησί.

Η Σαμοθράκη δεν είναι ένα νησί με ένα ” πρόσωπο”. Κατέχει εδώ και χρόνια την ταυτότητα του εναλλακτικού προορισμού αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα νησί που κατάφερε να διατηρήσει την αυθεντικότητά του χωρίς να αλλοιωθεί. 

Τέλος να σημειωθεί πως σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή της βάσης,στην οποία θα τοποθετηθεί το αντίγραφο του Αγάλματος της Νίκης. Πρόκειται για ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου αγάλματος που φιλοξενείται στο Μουσείο του Λούβρου, ύψους 2,44 μ.και με βάρος περίπου 6,5 τόνους.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 8/8/2021}