Τις εκλογές περιμένει η Eldorado για να προχωρήσουν οι επενδύσεις της … και στη Θράκη;

Τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα περιμένει πώς και πώς η Eldorado Gold, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του καναδικού εξορυκτικού ομίλου George Burns. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μία στιγμή που το θέμα του χρυσού στη Θράκη, παρά τους πολυετείς αγώνες και την ισχυρή αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο, ελέω και των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών

Πρόσφατες είναι οι αναφορές του προέδρου του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρη Λουρίκα, ο οποίος, στο περιθώριο εκδήλωσης, είπε πως για το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, υπάρχει κινητικότητα, αφού, «ενημερωνόμαστε από την Αθήνα ότι έχουν γίνει διάφορες ημερίδες στις οποίες κάποιοι απλώς το θέτουν ως ερώτημα. Για εμάς εάν χρειαστεί θα πάρουμε θέση, αλλά απαντάμε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι για εμάς». Επιπλέον, στο προεκλογικό σκηνικό για το Δήμο Αλεξανδρούπολης, αρκετές είναι οι συζητήσεις σε διάφορα «πηγαδάκια», αναφορικά με κάποιους υποψήφιους που δεν έχουν πάρει, ακόμη, ξεκάθαρη θέση για το θέμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κλίμα ανησυχίας και προβληματισμού.

Σε αυτό το κλίμα έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις του κυρίου Burns, οι οποίες έγιναν κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη αναλυτών για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου. Σύμφωνα με το capital.gr, η αναφορά Burns αφορούσε το έργο στις Σκουριές, επαναλαμβάνοντας ότι η Eldorado παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά θα συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επενδύσεών της στην χώρα μας.

«Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε, εκ νέου, την κατασκευαστική δραστηριότητα στο έργο των Σκουριών, που βρίσκεται σε καθεστώς συντήρησης, εάν δεν εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη αδειοδότηση και εάν δεν αποκατασταθεί η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα λάβουν χώρα φέτος, το αργότερο τον Οκτώβριο. Βλέπουμε αυτό σαν εν δυνάμει καταλύτη προκειμένου να βρούμε έναν εποικοδομητικό τρόπο για να προχωρήσουν οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα. […] Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι οι εκλογές θα επιφέρουν μία σημαντική αλλαγή όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της επένδυσης, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε ωσότου, αυτές ολοκληρωθούν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

{Πηγή δημοσίευσης: https://alexpoli.gr, 27/2/2019}