Τ. Θεοδωρικάκος από Κομοτηνή: «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για αναβάθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου»

Έστειλε το δικό του μήνυμα από την πόλη μας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε στην Κομοτηνή, καθώς η πόλη μας αποτελεί το κέντρο εκπαίδευσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας για τους 400 αστυνομικούς που θα την στελεχώσουν. Έχουν φτάσει εκπαιδευόμενοι από όλη την Ελλάδα και η εκπαίδευσή τους θα διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες.

Μαζί με τον κο Θοεδωρικάκο και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης. Από την Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής το μήνυμα του υπουργό ήταν σαφές και ξεκάθαρo: «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση και την ποιότητα του ελληνικού πανεπιστημίου».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον χαιρετισμό του προς του εκπαιδευόμενους είπε αναλυτικά τα εξής: «Θέλω να νοιώθετε περηφάνια και τιμή που είστε στελέχη της πανεπιστημιακής αστυνομίας καθώς πολλά λέγονται. Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ελληνικής αστυνομίας στην εφαρμογή των μέτρων ενάντια στην πανδημία, που πλήττει την χώρα και τον πλανήτη, για την δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή στον τόπο μας. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική αστυνομία που επιτελεί και αυτό το ρόλο και είναι αυτός ένας επιπλέον λόγος που πρέπει να σεβόμαστε την ΕΛΑΣ. Προφανώς κάποιοι ενοχλούνται αλλά το μήνυμα είναι σαφές, οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται από όλους και πρώτοι από όλους τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Γι’ αυτό θα παρακαλέσω να αφήσουν ήσυχη την ελληνική αστυνομία να κάνει τη δουλειά και την αποστολή της μακριά από κομματικές και προσωπικές ιδεοληψίες.

Νέοι και νέες σύντομα θα υπηρετείται σε ένα πολύ σημαντικό τομέα, στην ασφάλεια των πανεπιστημίων. Τα πανεπιστήμια είναι χώροι γνώσης, έρευνας, επικοινωνίας, ελευθερίας, ελεύθερης ανταλλαγής των απόψεων και των ιδεών και όλα αυτά έχουν ως προϋπόθεση να είναι χώροι απολύτως ασφαλείς. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την αναβάθμιση και την ποιότητα του ελληνικού πανεπιστημίου. Παρά πολλοί από εσάς είστε απόφοιτοι πανεπιστημίων, χθεσινοί συνάδελφοι με τους φοιτητές στους οποίους θα κληθείτε να συνδράμετε για την δική τους ασφάλεια, όπως και για την ασφάλεια των καθηγητών με τους οποίους συνεργαστήκατε μέχρι χθες στις προπτυχιακές σπουδές σας. Τους επόμενους τέσσερις μήνες θα εκπαιδευτείτε για να φέρετε σε πέρας αυτή τη σύνθετη αποστολή. Να ενταχθείτε στην εφαρμογή των σχεδίων ασφαλείας με βάσει το Νόμο που οφείλουν οι πρυτανικές αρχές και κάθε πανεπιστήμιο να διαμορφώσουν. Σε συνδυασμό με μία σειρά άλλα μέτρα που αφορούν την ελεγχόμενη είσοδο, την χρήση τεχνικών μέσων όπως είναι οι κάμερες στους πανεπιστημιακούς χώρους. Είναι απαραίτητα όλα αυτά για να είναι η κάθε ελληνική οικογένεια σίγουρη ότι η επένδυσή της στην παιδεία των παιδιών της πιάνει τόπο. Και οφείλουν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια χωρίς κανένα φόβο και δισταγμό, πράγματα δηλαδή αυτονόητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς ως υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ως ΕΛΑΣ κάνουμε όλα όσα πρέπει γι’ αυτό το σκοπό με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ώστε η ελληνική δημοκρατία να έχει ελεύθερα και ασφαλή πανεπιστήμια που αξίζουν στην ιστορία της χώρας, στα δικαιώματα, τις ανάγκες και τις προοπτικές του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας.

Γι’ αυτό σας εύχομαι καλή παραμονή αυτούς τους τέσσερις μήνες στη Σχολή, να ανταποκριθείτε όλοι στην εκπαίδευσή σας, είμαι σίγουρος γι’ αυτό, να έχετε εξαιρετική σταδιοδρομία στην ΕΛΑΣ και να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε στιγμή, σε κάθε θέμα που θα αντιμετωπίσετε, θέλω να αισθάνεστε ότι θα έχετε την απόλυτη στήριξη του ελληνικού κράτους, της ελληνικής Πολιτείας. Γνωρίζω ότι τα αγόρια έχετε υπηρετήσει την στρατιωτική σας θητεία, έχετε την εμπειρία της ζωής σε μία κοινότητα, στη συλλογική προσπάθεια που έχει τέτοια χαρακτηριστικά. Είμαι σίγουρος ότι και οι νέες γυναίκες που θα στελεχώσουν τις ομάδες προστασίας των πανεπιστημίων μας θα ανταποκριθούν πλήρως στην αποστολή τους, θα αφομοιώσουν τις ανάγκες αυτής της συλλογικής ζωής και θα ξεκινήσουν μία λαμπρή καριέρα επ’ ωφελεία της ελληνικής νέας γενιάς και της πατρίδας».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 17/1/2022}