Θεαματική άσκηση της 4ης ΕΜΑΚ σε ανεμογεννήτρια ύψους 70 μέτρων!

Στις 26 Μαΐου, η China Energy Europe Renewable Energy, πραγματοποίησε μια ημερίδα-άσκηση στην Κομοτηνή ανοιχτή προς το κοινό στο πλαίσιο του Thrace Project με θέμα «Μαζί με την πράσινη ενέργεια, μοιραζόμαστε μια καλύτερη ζωή» και παραχώρησε μία ανεμογεννήτρια για την πραγματοποίηση άσκησης ετοιμότητάς της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του προσωπικού της.

Στη δράση αυτή συμμετείχαν περίπου 80 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Junzheng, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος της Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη της 4ης Ε.Μ.Α.Κ., εκπαιδευτικοί και μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

Το αποκορύφωμα της ημερίδας ήταν η άσκηση διάσωσης, η οποία προσομοίωσε τον εγκλωβισμό στην άτρακτο του προσωπικού συντήρησης της ανεμογεννήτριας, σε μεγάλο υψόμετρο λόγω έκτακτης ανάγκης και πραγματοποιήθηκε η διάσωση με επιτυχία. Η όλη διαδικασία χωρίστηκε σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος ήταν η ασφαλής μεταφορά του εγκλωβισμένου ατόμου με φορείο διάσωσης από την άτρακτο ύψους 70 μέτρων, στο έδαφος.

Το δεύτερο μέρος ήταν μια διάσωση ατόμου με τη χρήση σχοινιών για την μεταφορά του με ασφάλεια από την καταπακτή της ατράκτου στο έδαφος.

Η όλη διαδικασία οργανώθηκε μεθοδικά και εκτελέστηκε άψογα, γεγονός που κατέδειξε την ικανότητα χειρισμού και συντονισμού στην αντιμετώπιση μιας έκτακτης ανάγκης της ομάδας υποστήριξης του αιολικού πάρκου και της 4ης ΕΜΑΚ. Μετά το πέρας της άσκησης, οι επισκέπτες χειροκρότησαν τα μέλη της ομάδας έκτακτης ανάγκης της 4ης ΕΜΑΚ. Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου που παρακολούθησαν την άσκηση είπαν ότι η διαδικασία ήταν συναρπαστική και εκπληκτική.

Οι καλεσμένοι επισκέφτηκαν επίσης τις εγκαταστάσεις και τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό της ομάδας διάσωσης εκτάκτων αναγκών της 4ης Ε.Μ.Α.Κ..

Η China Energy Europe Renewable Energy στο πλαίσιο της εταιρικής της κοινωνικής ευθύνης δώρισε μια παρτίδα υλικών στην 4η Ε.Μ.Α.Κ. μετά το πέρας της άσκησης, ως αναγνώριση του έργου προσφοράς της ομάδας διάσωσης. Στην τελετή παράδοσης, και οι δύο πλευρές υπέγραψαν πρωτόκολλο παραλαβής των υλικών επί τόπου. Ο διοικητής της ομάδας Πυραγός Μιχάλης Αλτιπαρμάκης είπε ότι αυτή η παρτίδα υλικών ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν επειγόντως η ομάδα, γεγονός που εμπλούτισε τον εξοπλισμό της ομάδας και παρείχε καλή υλική βοήθεια για το τοπικό έργο έκτακτης ανάγκης. Στο τέλος της τελετής, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος της Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο στην China Energy Europe Renewable Energy, ενώ οι δύο πλευρές εξέφρασαν το όραμα τους για ενίσχυση της συνεργασίας στο μέλλον.

Υπογραφή της παραλαβής των υλικών

Στο μέλλον, η China Energy Europe Renewable Energy θα συνεχίσει να εργάζεται με προσανατολισμό στον άνθρωπο, θέτοντας την ασφάλεια των εργαζομένων και την ασφαλή παραγωγή στην πρώτη θέση, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής και σταθερή λειτουργία της επιχείρησης. Θα συνεχίσει επίσης να συμμετέχει με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην τοπική εκπαίδευση, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 2/6/2022}