Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Αναβαθμίστε άμεσα το τελωνείο των Κήπων

Σε ύψιστη προτεραιότητα ανάγει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης την αναβάθμιση του τελωνείου των Κήπων ώστε αυτό να εξυπηρετεί καλύτερα το τουριστικό ρεύμα που έρχεται στην περιοχή από την Τουρκία.

Ο κος Λαμπάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν η υφιστάμενη κατάσταση στο τελωνείο συνεχιστεί αυτό θα έχει άμεσες επιπτωσεις στον τουρισμό της περιοχής καθώς οι πολύωρες αναμονές στο τελωνείο θα στρέψουν τους Τούρκους τουρίστες αλλού, στερώντας από την οικονομία της Αλεξανδρούπολης μία σημαντική πηγή εσόδων.

Ο δήμαρχος είπε ότι έχει ήδη προβλεφθεί μια μεγάλη «ανακαίνιση» στο τελωνείο των Κήπων κόστους 40 εκ ευρώ, όμως ακόμη και πριν από αυτή τη βαθιά τομή πρέπει να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στις υφιστάμενες δομές.

Η έκκληση αυτή του κου Λαμπάκη απευθύνθηκε στους καθ’ ύλην αρμόδιους που είναι οι επιτελείς του υπουργείου Επικρατείας, που βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη προετοιμάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο 6ο Περιφερειακό Συνέδριο που θα γίνει στην Κομοτηνή στο διήμερο 12-13 Νοεμβρίου