Κλείνει το ταχυδρομείο στη Σαμοθράκη; – τι απαντούν τα ΕΛΤΑ

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της λειτουργίας των ΕΛΤΑ στη Σαμοθράκη, ύστερα από την έντονη φημολογία για αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος

Μετά από το «λουκέτο» του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια και έντονες αντιδράσεις στο νησί του Έβρου, σειρά φαίνεται πως παίρνουν τα ΕΛΤΑ.

Το ταχυδρομείο Σαμοθράκης περιλαμβάνεται στη «λίστα» των υποκαταστημάτων από κοινού και με εκείνα των Δικαίων, Τυχερού κ.ά, για τα οποία προβλέπεται αναστολή λειτουργίας.

Η Δημοτική Αρχή του νησιού είχε αποστείλλει επιστολή στην Διοίκηση των ΕΛΤΑ προκειμένου να ενημερωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι, και να εκφράσει την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο «λουκέτου».

Η απάντηση που έλαβε από τα ΕΛΤΑ κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη ήταν.

Σε αυτήν αναφέρεται πως πράγματι η συμβολή των ΕΛΤΑ στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας είναι η μέγιστη, με την διοίκηση να αναγνωρίζει πως μια ενδεχόμενη παύση της λειτουργίας του υποκαστήματος θα δημιουργούσε προβλήματα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα εάν τελικά το υποκατάστημα θα κλείσει ή όχι.

«Παρακολουθούμε τις δημογραφικές εξελίξεις» αναφέρεται στην απάντηση των ΕΛΤΑ, υπονοώντας ουσιαστικά ότι η λειτουργία του υποκαταστήματος εξαρτάται από τον αριθμό του τοπικού πληθυσμού.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 11/3/2019}