Ποντιακή εκδήλωση στις Σάπες

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Κασσιτερά στις Σάπες, με τη συμμετοχή του Μουσικοφιλολογικού Όμιλου Καρυάς Λευκάδας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Σαπών η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά». Στην εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Μαρώνειας Σαπών παρουσιάστηκε σπάνιο λαογραφικό υλικό που καταγράφηκε πριν από 50 χρόνια από ζώντες οργανοπαίκτες της περιοχής των Κασσιετερών, ποντίων προφύγων από την περιοχή της Νικόπολης από όπου έλκουν και την καταγωγή τους οι σημερινοί κάτοικοι της περιοχής.

Στην εκδήλωση επίσης εκτός από τα 5 χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου συμμετείχε και το χορευτικό συγκρότημα του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυάς Λευκάδας που κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Να σημειωθεί ότι στον χώρο λειτούργησε και έκθεση σπάνιου φωτογραφικού και λαογραφικού υλικού από το παρελθόν των Κασσιτερών.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης,ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Τσάτσας,η Πρόεδρος του ΔΣ Φωτεινή Τσακιράκη,ο Πρόεδρος της Πρωτοβαθμιας Επιτροπής Ηλίας Σταυρίδης,ο τέως Πρόεδρος Μάνθος Μπαξεβάνης,η πολιτευτής Βούλα Ελευθεριάδου και φυσικά πολύς κόσμος .

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ, στον αεικίνητο και παραγωγικό χοροδιδάσκαλο Στέλιο Νικολάου και φυσικά στους χορευτές γι αυτήν την μοναδική βραδιά.

[ΠΗΓΗ: http://paratiritis-news.gr, 24/6/2017]