Σπουδαία συνεργασία μεταξύ ΔΠΘ και UNICEF

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έγινε ένα ακόμη εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας που με την βοήθεια της UNICEF θα προσπαθήσει να προωθήσει  και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των παιδιών

Τους τρεις θεματικούς πυλώνες βάσει των οποίων θα επιτευχθεί η προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών, ανέλυσε στον «Χ» ο εκπρόσωπος της UNICEF dr. Ghassan Khalil

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί στην περιοχή της Θράκης το δύσκολο έργο της προώθησης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών υπογράφηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του γραφείου της UNICEF, από τον πρύτανη Φώτη Μάρη και τον εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα dr. Ghassan Khalil. Η συνεργασία από την πλευρά του ΔΠΘ υλοποιείται με συντονιστή τον καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης Γιώργο Μαυρομμάτη και συνεπικουρείται από τον Λεωνίδα Μακρή καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης.

Φ. Μάρης: «Συνεργασία μεγάλης σπουδαιότητας»
Για την αξία αυτής της συνεργασίας μίλησε ο πρύτανης Φώτιος Μάρης. Ανέφερε καταρχήν τις προσπάθειες του ιδρύματος να ερευνήσει αυτό το ζήτημα: «Η συνεργασία μας με την UNICEF είναι μεγάλης σπουδαιότητας για το Πανεπιστήμιο μας. Τα τμήματά μας, το ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου μας δραστηριοποιούνται χρόνια στην μελέτη των θεμάτων για τα δικαιώματα του παιδιού. Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουμε μια ισχυρότατη συνεργασία, με την βοήθεια της UNICEF στο αντικείμενο αυτό».

Στη συνέχεια, διατύπωσε και τις φιλοδοξίες που απορρέουν από τη συγκεκριμένη συνεργασία: «Φιλοδοξούμε τα αποτελέσματα των ερευνών της ακαδημαϊκής μας κοινότητας να διαδοθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να συζητήσουμε με επιστήμονες από τα άλλα ελληνικά πανεπιστήμια που συμμετέχουν και να αντιμετωπίσουμε όσον το δυνατόν περισσότερα από τα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία αυτή θα αποδώσει τα μέγιστα και γρήγορα θα γίνουν ορατά στην ελληνική κοινωνία».

Οι τρεις πυλώνες της προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών
Τους τρεις θεματικούς πυλώνες βάσει των οποίων θα επιτευχθεί η προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών, ανέλυσε ο εκπρόσωπος της UNICEF Ghassan Khalil.

Ειδικότερα δήλωσε: «Τα κέντρα για τα δικαιώματα του παιδιού είναι πάρα πολύ σημαντικά. Έχουν τρεις βασικούς πυλώνες: Ο πρώτος είναι η προώθηση και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Τα κέντρα θα συνεργαστούν με την κοινότητα και τα σχολεία για να προωθήσουν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών. Ο δεύτερος θεματικός πυλώνας είναι η έρευνα για τα παιδιά. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο θα καλύψει την περιοχή της Θράκης μαζεύοντας και συλλέγοντας πληροφορίες για τα παιδιά της περιοχής. Ο τρίτος πυλώνας είναι το να αρχίσουν να διδάσκονται τα δικαιώματα των παιδιών στα πανεπιστήμια».

Αφού υπέγραψαν τη συμφωνία αμφότεροι αντάλλαξαν δώρα. Μια συμβολική κίνηση που επισφραγίζει μια σπουδαία συνεργασία για έναν υπέροχο σκοπό.


Πηγή https://xronos.gr/ Κουϊτίμ Ντέντια 23/2/2024