Μια σημαντική συναυλία της ΦΕΞ: Yurdal Tokcan και Goksel Baktagir στο παλιό Ορφανοτροφείο

Σάββατο 27 Ιουλίου και ώρα 21.00. Στην αυλή του παλιού ορφανοτροφείου. Yurdal Tokcan & Goksel Baktagir, live in Xanthi

Το φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής έχει την ιδιαίτερη τιμή να παρουσιάσει στο φιλόμουσο κοινό της περιοχής μας μια από τις σημαντικότερες συναυλίες στην έως τώρα πορεία του.

Ο Yurdal Tokcan στο ούτι και ο Goksel Baktagir στο κανονάκι, παρουσιάζουν έργα της κλασικής ανατολικής μουσικής καθώς και δικές τους συνθέσεις σε μια μοναδική συναυλία.

Σχετικά με τους μουσικούς:

Ο Yurdal Tokcan γεννημένος στην σημερινή Ορντού (Κοτύωρα, δυτικά της Κερασούντας), και ο Goksel Baktagir γεννημένος στο σημερινό Κιρκλαρελί (Σαράντα Εκκλησιές),  είναι οι δυο σημαντικότεροι εκτελε-στές στο ούτι και στο κανονάκι αντίστοιχα.

Έχοντας σπουδάσει μαζί στο μουσικό τμήμα του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Κωνσταντινούπολης την ίδια χρονική περίοδο, διαμορφώνουν κοινή μουσική πορεία, η οποία ζυμώθηκε μέσα από κοινές μουσικές καταβολές, μελέτη, συμπράξεις και μετέπειτα συνεργασία, γεγονός που ανέπτυξε μια ισχυρή φιλία η οποία αποτυπώνεται με τον πιο έκδηλο τρόπο στην από κοινού εκτέλεση. Μια μουσική επιτέλεση η οποία αναπτύσσει τον χαρακτήρα μιας συζήτησης.

Η συζήτηση αυτή περιέχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός γόνιμου διαλόγου ο οποίος αναδεικνύει τον αλληλοσεβασμό, την έκθεση ιδεών, την συμπλήρωση και επεξεργασία πάνω στο θέμα και τέλος την ολοκληρωμένη τοποθέτηση και παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης ιδέας.

Η δεξιοτεχνία είναι μόνο μια συνισταμένη των μουσικών προσωπικοτήτων τους, οι καινοτόμες τεχνικές, η σύγχρονη προσέγγιση, η μεστότητα του μουσικού ήχου τους και τέλος η συνθετική δεινότητα η οποία είναι προϊόν της μουσικής ωριμότητας αλλά και του πλούσιου συναισθηματικού κόσμου είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά τους.

Προπώληση : λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – τηλ.2541025421

Είσοδος: 10€ -περιορισμένος αριθμός – ενίσχυση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 23/7/2019}