Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

Εκφράζει την αλληλεγγύη της σε κάθε γυναίκα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών που ήταν χθες 25/11 ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη του σε κάθε γυναίκα της βιοπάλης θύμα βίας, με όποια μορφή και αν εκφράζεται αυτή. «Είμαστε στο πλευρό κάθε γυναίκας που βιώνει τη βία εκεί που εργάζεται, εκεί που ζει, που σπουδάζει, που αθλείται, που περνάει τον ελεύθερο χρόνο της» τονίζει ο Σύλλογος.

Παράλληλα διαμηνύει ότι «βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής βία που εντείνει την ανισοτιμία των γυναικών:

  • Αποκαλύπτοντας όλα τα πρόσωπα της βίας εναντίον μας που κρύβουν οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας.
  • Φωτίζοντας τη ρίζα της βίας κατά των γυναικών.
  • Οργανώνοντας την πάλη των γυναικών ενάντια σε αυτούς που τη γεννούν, σε αυτούς που την τρέφουν».

Τέλος στο μήνυμά του ο Σύλλογος Γυναικών υπογραμμίζει ότι δυναμώνει το συλλογικό αγώνα του ενάντια στη βία των εκμεταλλευτών των γυναικών.

Ο Σύλλογος διεκδικεί:

  • Μέτρα στήριξης των άνεργων γυναικών (επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις), των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μπορέσουν οι γυναίκες να στέκονται στα πόδια τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
  • Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 25/11/2021}

;’jipi//