Συνέρχεται ξανά η επιτροπή συγχώνευσης ΔΠΘ-ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Γιατί κατηγορεί τον Σταύρο Τουλουπίδη ο Αθανάσιος Καραμπίνης

Υπαιτιότητα στον Σταύρο Τουλουπίδη για το ότι δεν προχώρησε επαρκώς η συζήτηση για τη συγχώνευση Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης, βλέπει ο πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης. Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ανάληψη, εκ νέου, των καθηκόντων του ο κος Καραμπίνης ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, και για τη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων. Όπως είπε “με την αποχή από τα καθήκοντά μου ο πρυτανεύων Σταύρος Τουλουπίδης σταμάτησε αυτήν την προσπάθεια και είπε δεν μας ενδιαφέρει. Οπότε το ΤΕΙ αναγκάστηκε να πει ότι θα ενωθούμε με την Θεσσαλονίκη. Όμως σε επικοινωνία που είχα με τον απελθόντα πρόεδρο του ΤΕΙ και τον νυν πρόεδρο χθες κιόλας μετά χαράς θέλουνε να συνεχίσουνε τη συζήτηση”.

Έτσι  συνέρχεται ξανά η επιτροπή συγχώνευσης ΔΠΘ-ΤΕΙ ΑΜ-Θ την προσεχή Πέμπτη 8 Μαρτίου, με τον κο Καραμπίνη να κάνει λόγο για “ακαδημαϊκή ένωση. Εμείς δεν θέλουμε ένωση με έναν Νόμο και ένα άρθρο. Εμείς θέλουμε ακαδημαϊκή ένωση με προϋποθέσεις, με αναβαθμίσεις, ώστε να είναι βιώσιμο αυτό που θα κάνουμε”.  Σχολιάζοντας επίσης τις εξελίξεις περί ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα και τη στάση της προσωρινής διοίκησης του πανεπιστημίου Θράκης, ο κος Καραμπίνης είπε “ο πρυτανεύων ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Ήταν δική μου επιλογή, έχω ζητήσει συγνώμη από το πανεπιστήμιο με επιστολή μου ήδη από τον Οκτώβριο. Ζήτησα να παραιτηθεί γιατί δεν πάει καλά το πανεπιστήμιο, αλλά δεν παραιτήθηκε”.  

Τέλος ο Αθ. Καραμπίνης έκανε γνωστό ότι θα είναι παρών στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Ίδρυση 4ης Νομικής: Ακαδημαϊκή αναγκαιότητα ή λύση από το παρελθόν;” που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στην Κομοτηνή με ομιλητή τον Γιάννη Πανούση πρώην πρύτανη ΔΠΘ.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 6/3/2018}