Στυλιανίδης σε Μητσοτάκη : «Να υιοθετηθεί η πρόταση του ΔΠΘ για τη δημιουργία τουλάχιστον μιας σχολής ανά πόλη της Θράκης»

5 θέματα έθεσε ο βουλευτής στον πρωθυπουργό

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη. Είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις και τις προτάσεις των Βουλευτών για τα τοπικά και περιφερειακά θέματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής με τις προτάσεις που θα καταθέσει για την ανάπτυξη της Θράκης. Όλοι οι Βουλευτές παρουσίασαν θέματα των νομών τους.
Ειδικότερα για τη Ροδόπη ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης έθεσε κατά προτεραιότητα 5 ζητήματα:
Την επέκταση του προγράμματος ΑΣΠΙΔΑ της Ελληνικής Αστυνομίας εκτός από τον Έβρο και στη Ροδόπη, προκειμένου να στελεχωθεί με πληρότητα η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση με Ροδοπίτες και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ασφάλειας. Επίσης ευχαρίστησε για την πρόσφατη διαβεβαίωση που του έδωσε ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης ότι θα προσληφθούν 100 συνοριοφύλακες με το κριτήριο της εντοπιότητας από το ν.Ροδόπης για την πληρέστερη αντιμετώπιση του νέου κύματος παράνομων μεταναστών που παρακάμπτουν τον Έβρο και εισέρχονται από τη θάλασσα ή τη Βουλγαρία.
Ζήτησε να υιοθετηθεί ταυτόχρονα η πρόταση του ΔΠΘ για τη δημιουργία τουλάχιστον μιας Σχολής ανά πόλη της Θράκης με πρόκριμα το Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή που συμπεριλαμβάνει πάνω από 400 θέσεις υποχρεωτικής παρακολούθησης.
Επέμεινε στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και στην ταχεία ολοκλήρωση του περιβαλλοντικού κεφαλαίου της σχετικής μελέτης για το φράγμα του Ιάσμου, εξηγώντας ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα αρδεύσεις 500.000 στρέμματα γλιτώνοντας τα από την υφαλμύρωση που επεκτείνεται στον υδροφόρο ορίζοντα λόγω των 5000 γεωτρήσεων που φτάνουν ήδη στα 250 μέτρα βάθος κατά μέσο όρο.
Διεκδίκησε τη μείωση των ετών διαμονής στην Ελλάδα για την συνταξιοδότηση των Παλινοστούντων Ποντίων από τα 40 στα 30 χρόνια, διότι όπως τόνισε οι περισσότεροι ήλθαν μετά το 1990 και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να ρυθμιστούν τα στεγαστικά τους δάνεια.
Ζήτησε να ξαναδημιουργηθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Θράκης από την Δράμα και την Ξάνθη μέχρι το Ορμένιο, όπως ξεκίνησε το 2009 και να ηλεκτροδοτηθεί.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 14/10/2020}