Γέμισε κόσμο η Στρύμη για το 22ο αντάμωμα!

Το γλέντι διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Γυναικών Στρύμης σε συνεργασία με την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα “Ορφέας”

Για 22η χρονιά αντάμωσαν οι κάτοικοι και οι καταγόμενοι από την Στρύμη Ροδόπης, το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουλίου στο χωριό. Παρότι ο καιρός ήταν βροχερός και πολύς κόσμος ήταν διστακτικός από το να πάει στο γλέντι, αυτό πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολύ κέφι. Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Γυναικών Στρύμης και της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας “Ορφέας” Στρύμης, είχαν μεριμνήσει ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και κανείς να μην φύγει από το αντάμωμα χωρίς να διασκεδάσει από καρδιάς.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κράτησε για κάποιους παρευρισκόμενους το γλέντι, μιας που αυτή ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για συγγενείς και φίλους, με κοινό τόπο καταγωγής, που η μοίρα όμως τους οδήγησε σε άλλα μέρη, να ανταμώσουν και να θυμηθούν τα παλιά. Η ζωντανή παραδοσιακή μουσική από την Εβρίτικη Ζυγιά, ήταν άλλωστε η καλύτερη “σύντροφος” για τραγούδι και χορό για πολλές ώρες. Οργανωμένη χορευτική παρουσία καταγράφηκε και από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ξυλαγανής.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Στρύμης, το οποίο “μεταμορφώθηκε” σε κέντρο διασκέδασης, με τραπεζάκια και καθίσματα.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό της η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Αθανασία Κουκουλάκη ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης καθώς και – για την παρουσία τους – τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασκητών, τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Προσκυνητών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξυλαγανής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διώνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδημής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Πατεράδων”, το Εργαστήριο Παραδοσιακών Χορών της Μητρόπολης Μαρωνείας-Κομοτηνής, τον σύλλογο “Ακρίτες” νομού Έβρου, τους εκπροσώπους της νέας ποδοσφαιρικής ομάδας του Θρυλορίου “Αναγέννηση Ποντίων”, τους Συλλόγους Εβριτών και Αρσακείου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης και η πολιτευτής ΝΔ Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου. Παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος κος Δουδουλακάκης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

 

{Πηγή Δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, 11/7/2018}