Στους «δρόμους» σήμερα το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

Με ψήφισμα στον Δήμαρχο και πορεία στο κέντρο της πόλης για το νέο κτίριο και όχι μόνο

Γ. Τσιτιρίδης: Στις «Κτιριακές Υποδομές» η υπόθεση-Εμείς μόνο να πιέσουμε μπορούμε»

Πανελλήνια διαμαρτυρία Μουσικών Σχολείων σήμερα και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης συμμετέχει ενεργά  καθώς το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιό του οργάνωσε πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία ξεκινάει από την Πλατεία Ελευθερίας, διασχίζει την οδό 28ης Οκτωβρίου με προορισμό την Κεντρική Πλατεία και τερματίζει στην κεντρική είσοδο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας.

«Αιχμή»,  όπως ήταν αναμενόμενο, αποτέλεσε για άλλη μια φορά η ανέγερση του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ


Πιο συγκεκριμένα, τα αιτήματα όπως αυτά αποτυπώθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους, έχουν ως εξής:

1)    Ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου.

2)    Βελτίωση των υπαρχουσών κτιριακών υποδομών του σχολείου μας, καθώς δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να στεγάσουν ένα μουσικό σχολείο. (θέρμανση, αίθουσες μουσικής).

3)    Πλήρης παροχή των απαραίτητων καθηγητών για τα μουσικά μαθήματα.

4)    Πιστοποίηση των θεωρητικών μουσικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου.

5)    Μοριοδότηση και ποσόστωση στις πανελλήνιες εξετάσεις στα παιδιά που ενδιαφέρονται για τις σπουδές στα μουσικά τμήματα της χώρας.

6)    Δημιουργία ενός πεδίου προσανατολισμού, ειδικό για τα μουσικά σχολεία, που θα επιλέγεται από τους μαθητές που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

7)    Συγγραφή σχολικών μουσικών εγχειριδίων και δωρεάν παραχώρηση από το κράτος.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΒΔΗΡΩΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ


Νωρίτερα, σήμερα το πρωί μαθητές και γονείς του Σχολείου επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη, προκειμένου να του επιδώσουν σχετικό ψήφισμα.

Σε τι στάδιο όμως βρίσκεται το ζήτημα της ανέγερσης νέου κτιρίου; Ποιος αναλαμβάνει να ολοκληρώσει την μελέτη και την κατασκευή του; Τι απαντά σε μαθητές, γονείς αλλά και καθηγητές του σχολείου, ο Δήμαρχος Αβδήρων;

Στις παραπάνω ερωτήσεις απαντά ο ίδιος μέσα από την «Θ», τονίζοντας ότι τόσο η ολοκλήρωση των μελετών όσο και κατασκευή του κτιρίου είναι πλέον θέμα των «Κτιριακών Υποδομών». Μάλιστα ο κ. Τσιτιρίδης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμος Αβδήρων έκανε τα πρώτα απαραίτητα βήματα και αυτά ήταν το τοπικό ρυμοτομικό, το οποίο ήταν απαραίτητο, το κτιριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και την Μελέτη Γεωτεχνικών ότι είναι κατάλληλο το έδαφος προκειμένου να κτιστεί το σχολείο».

 «ΘΕΜΑ ΤΩΝ ‘’ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ’’ ΠΛΕΟΝ, Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ»


Πιο αναλυτικά ο κ. Τσιτιρίδης εξήγησε στην «Θ» ότι «έχουμε ξαναπεί ότι το θέμα βρίσκεται στις «Κτιριακές Υποδομές» για να ολοκληρωθούν οι μελέτες. Το έχουμε αναθέσει στην «ΚΤΥΠ». Ο Δήμος Αβδήρων έκανε τα πρώτα απαραίτητα βήματα και αυτά ήταν το τοπικό ρυμοτομικό, το οποίο ήταν απαραίτητο, το κτιριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και την Μελέτη Γεωτεχνικών ότι είναι κατάλληλο το έδαφος προκειμένου να κτιστεί το σχολείο. Λάβαμε αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να γίνει η μελέτη και κατασκευή από τις «Κτιριακές Υποδομές». Η αλήθεια είναι ότι έχει περάσει τουλάχιστον 1,5 χρόνος από τα ραντεβού που είχαμε κάνει με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνων Σύμβουλο των «Κτιριακών Υποδομών», παρουσία και του Βουλευτή κ. Σπύρου Τσιλιγγίρη. Αυτοί είχαν πει ότι ήθελαν και κάποια χρηματοδότηση που θα την εξασφάλιζε το Υπουργείο Υποδομών όπου και ανήκουν οι «Κτιριακές Υποδομές». Διότι οι «Κτιριακές Υποδομές» δεν φτιάχνουν όλες τις μελέτες. Κάποιες τις αναθέτουν και σε εξωτερικούς συνεργάτες που έχουν. Από εκεί και πέρα όμως, δεν έχουμε περισσότερα νέα αναφορικά με το σε ποιο στάδιο έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες. Με την καινούρια χρονιά, περί τον Γενάρη, θα ξαναπάμε στις «Κτιριακές Υποδομές» και πάλι με τον Βουλευτή, για να ενημερωθούμε για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε».

«ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ – ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ‘’ΠΙΕΣΟΥΜΕ’’»


Επίσης ο ίδιος σημείωσε ότι «έχουμε λάβει αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις οποίες αναθέσαμε σε αυτούς (ΚΤΥΠ) την μελέτη και κατασκευή του σχολείου και αναμένουμε. Είναι στην διακριτική τους ευχέρεια πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι μελέτες, προκειμένου να το εντάξουμε σε κάποια χρηματοδότηση (πιθανόν στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ) για να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να ξεκινήσει η κατασκευή. Τις απαντήσεις για το θέμα, τις έχουμε δώσει πολλές φορές και σε επικοινωνία με τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου κ. Βαρδικελδόγλου και με τον σύλλογο γονέων που παλαιότερα μας είχε επισκεφθεί, αλλά και σε ερωτήσεις που έχουν τεθεί κατά διαστήματα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι η πίεση προς τις «Κτιριακές Υποδομές». Να ξανασυναντηθούμε με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνων Σύμβουλο, προκειμένου να πιέσουμε, μέσω του Βουλευτή ή οποιουδήποτε άλλου μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση».

πηγή: https://www.thraki.com.gr/ 29/11/2023