Στη Σαμοθράκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το πρωί της Τετάρτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το Προεδρικό Αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την κα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε o Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και η Πρόεδρος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγέλα Γιαννακίδου με μια με μια αγκαλιά λουλούδια της θρακικής γης• μυρσίνες από τη Σαμοθράκη, αμάραντα από το Δέλτα του Έβρου, δυόσμο, βασιλικό και κατιφέδες από τη ορεινή Θράκη!

Η ΠτΔ μετέβη σήμερα στη Σαμοθράκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 110 χρόνων από την απελευθέρωση της Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, της επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Χώρας έπεται επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων Πεσόντων και παρέλαση μαθητών και τμημάτων στου στρατού.

Στις 11:30 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φαρδύς.

Η παρουσία της έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε έξαρση.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 19/10/2022}