Κική Κωνσταντινίδου: «Οι Κομοτηναίοι πρέπει να στηρίξουν την αγορά της πόλης μας»

Ξεκινάει το εορταστικό πρόγραμμα των καταστημάτων. Στο Πάσχα ελπίζουν οι έμποροι

Ξεκινάει από αυτό το Σάββατο το εορταστικό ωράριο στην αγορά της πόλης, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή και σε διευρυμένο ωράριο τη Μεγάλη Εβδομάδα, με στόχο την προσέλκυση καταναλωτών.

«Περιμένουμε αρκετά από την εορταστική αγορά, γιατί το 2023 είναι μία δύσκολη και εκλογική χρονιά» σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη, αναγνωρίζοντας πως «πάντα όταν ανακοινώνονται οι εκλογές υπάρχει μία παγωμάρα και ανασφάλεια στην αγορά».

Αλυσίδα η τοπική αγορά

Οι μικροί έμποροι της πόλης μας ευελπιστούν έστω και τις τελευταίες ημέρες των εορτών να δουλέψει καλά η αγορά, προκειμένου να χαμογελάσουν και… να κάνουν Πάσχα, όπως σχηματικά περιέγραψε η κα Κωνσταντινίδου. «Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η κίνηση, πιστεύουμε από το Σαββατοκύριακο θα δουν τις ανάγκες οι καταναλωτές, παίζει σημαντικό ρόλο να είναι καλός ο καιρός» σημείωσε.

Αναγνώρισε πως οι καταναλωτές φέτος όπως και τα τελευταία χρόνια δίνουν βάρος στο εορταστικό τραπέζι, ωστόσο τα έθιμά μας, όπως τα δώρα στα βαφτιστήρια, βοηθούν την αγορά να κινείται. «Όλοι οι Κομοτηναίοι πρέπει να στηρίξουν την αγορά της πόλης μας, είναι μία πλήρης αγορά, έχει πάρα πολύ καλό ισοζύγιο τιμής-ποιότητας, πάρα πολλά προϊόντα, να στηρίξουν την αγορά γιατί είμαστε αλυσίδα και δεν πρέπει να κοπεί αυτός ο κρίκος» ήταν το μήνυμά της προς τους καταναλωτές.

Στήριξη και συνεργασίες

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργου Καρανίκα και του γενικού γραμματέα Νίκου Μπόνη στην Κομοτηνή, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου μετέφερε το αίτημα η ΕΣΕΕ να λειτουργήσει ένα τοπικό παράρτημα στην πόλη μας, που θα βοηθήσει τους εμπόρους να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους, να πραγματοποιούνται σεμινάρια, συνέδρια κι άλλες δράσεις με στόχο να τονωθεί η επιχειρηματικότητα τοπικά.

Αναφορικά με τις διεκδικήσεις από την κυβέρνηση, ενόψει κι εκλογών, η κα Κωνσταντινίδου στάθηκε κυρίως στο αίτημα κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν έχουμε καταλάβει γιατί υπάρχει ακόμη, είναι ένας άδικος και άνισος φόρος για εμάς τους επαγγελματίες».

Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος ευελπιστεί σε πιο ενισχυμένη συνεργασία με τη νέα πρυτανική αρχή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γι’ αυτό, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ συνάντησαν τον πρύτανη Φώτη Μάρη. «Ξεκινάμε μία σειρά επαφών με το Πανεπιστήμιο, για να έχουμε μία πιο ουσιαστική συνεργασία, γιατί το Πανεπιστήμιο με την αγορά και την κοινωνία της Κομοτηνής είναι άρρηκτα συνδεδεμένο, γι’ αυτό πρέπει να ευοδώσει ακόμη περισσότερο αυτή η συνεργασία» σημείωσε η Κική Κωνσταντινίδου, προσθέτοντας ότι μελλοντικά αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας των δύο πλευρών.