Στήριξη ΗΠΑ στην «ΔΕΠΑ» για τον LNG Αλεξανδρούπολης

Η Θράκη γίνεται σημαντικός κόμβος στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης με τους αγωγούς IGB, TAP και EastMed – Τζέφρι Πάιατ: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ενθέρμως τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στον LNG της Αλεξανδρούπολης»

Με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Κων/νος Ξιφαράς.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρόσφατες ενεργειακές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και η πορεία των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται στην ευρύτερη περιοχή, όπως ο Διασυνδετήριος Αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB), ο Τερματικός Σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη αλλά και ο στρατηγικής σημασίας αγωγός EastMed.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πάιατ δήλωσε: “Η Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση στα Βαλκάνια όσον αφορά στην παροχή ενεργειακής ασφάλειας και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών, με τη ΔΕΠΑ να αποτελεί τον βασικό συντελεστή της στρατηγικής της.

Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ενθέρμως τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ σε μείζονα έργα που προωθούν την εν λόγω στρατηγική, και ειδικά στον νέο Τερματικό Σταθμό LNG της  Αλεξανδρούπολης και τους αγωγούς IGB, ΤΑP και EastMed, έργα που κυριολεκτικά αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης. Αυτά τα έργα είναι κρίσιμης σημασίας για την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής και θα καταστήσουν την Ελλάδα περιφερειακό ενεργειακό κόμβο.”

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 8/2/2020}