Στην παρέλαση της 14ης Μαΐου οι καλυβιέρηδες του Δέλτα του Έβρου

Θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα δρώμενα της περιοχής

Τη συμμετοχή τους στην παρέλαση της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσαν τα μέλη του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα. Ο συγκεκριμένος σύλλογος απαρτίζεται -ως γνωστόν- από τους ιδιοκτήτες καλυβών στο Δέλτα του Έβρου και η συμμετοχή τους στην παρέλαση είναι άλλος ένας τρόπος για να κάνουν την παρουσία τους αισθητή στο ευρύ κοινό.

Είναι γνωστό πως εδώ και μερικές εβδομάδες οι ιδιοκτήτες των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου έχουν ξαναμπεί δυναμικά στον αγώνα της διεκδίκησης της παραμονής τους στο χώρο όπου ζουν και δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες.

Έχουν ήδη ξεκινήσει έναν νέο κύκλο επαφών με τοπικούς φορείς και επικοινωνούν την ανησυχία τους καθώς με τα έως τώρα δεδομένα, εκτιμούν ότι ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ τους. Γι’ αυτό και άλλη μία δράση που σχεδιάζουν είναι η συμμετοχή τους στην παρέλαση της 14ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη!

Την δράση οργανώνει ο σύλλογος «Αινήσιο Δέλτα», στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες καλύβας στο Δέλτα του Έβρου και μάλιστα σκοπεύουν να κάνουν την παρουσία τους ιδιαιτέρως αισθητή και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που κυκλοφορεί στο Facebook:

«O σύλλογος μας ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή στην εορταστική παρέλαση της 14ης Μαΐοτ που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Aλεξανδρουπολης, και ο σ΄θλλογος μας θα συμμετέχει με 4 αυτοκίνητα που θα ρυμουλκούνε αντίστοιχες μπλάβες και δυναμικά θα δώσουμε το παρών για να κάνουμε γνωστή την δύναμη μας το πάθος μας και την αγάπη μας για το Δέλτα.

Οι φύλακες του Έβρου είμαστε ΕΔΩ.

Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη-υποχρεωτική…..(δεν μπορούμε 10 να αγωνιζόμαστε για 110) ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ».

Γιατί ανησυχούν οι καλυβιέρηδες του Δέλτα του Έβρου

Ο προσεχής Νοέμβριος είναι ο μήνας – σταθμός για τους ιδιοκτήτες των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου, καθώς έως τότε θα πρέπει να έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα διασφαλίζει τη διατήρηση των καλυβών τους και την παραμονή των ιδίων στο χώρο.

Στη πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης είχε ειπωθεί ότι πιθανόν να ζητηθεί παράταση για την καταληκτική ημερομηνία έκδοσης του ΠΔ, ωστόσο στόχος των καλυβιέρηδων είναι το θέμα τους να «μην ξεχαστεί».

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, του Θ. Τ., 1/5/2019}