Στη Μπάγερν Μονάχου η 15χρονη Αλεξανδρουπολίτισσα αθλήτρια Περσεφόνη Θεοδώρου!

Μέλος της ομάδας χάντμπολ της σπουδαίας Μπάγερν Μονάχου είναι πλέον και επίσημα η 15χρονη Περσεφόνη Θεοδώρου με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη.

Η νεαρή κοπέλα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Θράκης στο άθλημα της χειροσφαίρισης και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ανθρώπους της γερμανικής ομάδας που επέλεξαν να την δοκιμάσουν και να την εντάξουν στο δυναμικό τους.

Η Περσεφόνη Θεοδώρου, είναι κόρη του πρώην αντιδημάρχου Αθλητισμού Αλεξανδρούπολης και καθηγητή φυσικής αγωγής Βαγγέλη Θεοδώρου, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 07-07-2006 αποφοίτησε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και πήγε μέχρι την Β τάξη γυμνασίου στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης.

Εκεί επιλέχθηκε από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κο Ποντισιδη Χρήστο να ενταχθεί στην νεοσύστατη ομάδα ΑΕΠΣ ΒΟΡΕΑΣ Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε σε πολλούς αγώνες και σε προπονήσεις επίλεκτων κορασίδων και μέσα σε 2 χρόνια έφτασε σε πολύ καλό επίπεδο τεχνικής και τακτικής.

Λόγω της απόσπασης του πατέρα της στα Ελληνικά σχολεία του Μονάχου έγινε εγκατάσταση εκει και φοίτησε στο 2ο Γυμνάσιο Μονάχου. Μετά την καραντίνα που υπήρχε πέρυσι κλήθηκε να δοκιμαστεί από την Bayern Munchen Handball FC και συγκεκριμένα από τον προπονητή κο Lars Hibbeler και μετά από μερικές προπονήσεις της ανακοινώθηκε ότι μπορεί να συμμετέχει κι επίσημα στην ομάδα, οπότε έτσι ζητήθηκε κι η μεταγραφή της στον μεγάλο αυτό σύλλογο.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, με πληροφορίες από τον Γιάννη Μαλκίδη, φωτό Γ. Μαλκίδης, 17/10/2021}