Πάλι ο χρυσός και οι επενδύσεις εξόρυξης μέσο πολιτικής σπέκουλας στη Θράκη

«Στην Eldorado Gold υπογράφηκαν οι τρεις αποφάσεις που έμεναν επί τρία χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες θετικές αποφάσεις του ΣτΕ, στο συρτάρι του υπουργού Ενέργειας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της επένδυσης στις Σκουριές. Ταυτόχρονα, συζητούμε με την εταιρία την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε –ενδεχομένως και εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας- να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη», είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.

Η δήλωση ήταν ξεκάθαρη και σαφής: «Ενδεχομένως και εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας- να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη». Παρ’ όλα αυτά, οι αντιδράσεις δεν άργησαν να εκδηλωθούν. Η αντιπολίτευση με πρωτοπόρο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξέρει καλά το παιχνίδι από την Χαλκιδική, όπου με γελοία προσκόμματα και κωλυσιεργίες καθυστέρησε την ανάπτυξη της εκεί επένδυσης για σχεδόν 5 χρόνια, αρχίζει να σκίζει τα ιμάτιά της για χάρη του… περιβάλλοντος! Ποιοι; Αυτοί που πριμοδοτούν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ!. 

Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι αυτό. Είναι πως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Εκτός από τον πρωθυπουργό, και ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ήταν επίσης σαφέστατος σε σχόλιο στο ράδιο Χρόνος 87,5fm: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει βεβαίως ένα μήνυμα φιλοεπενδυτικό, αλλά βάζει αυτή την προϋπόθεση (σ.σ. τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας). Εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, όχι ως πρόβλημα, αλλά με έναν γόνιμο τρόπο για τη περιοχή. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε άποψη, εφόσον δεν συντρέχουν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που πρέπει να συντρέχουν. Πάλι δεν είμαι στο μυαλό κανενός, αλλά είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί. Δεν πρόκειται να γίνει ανεξέλεγκτα τίποτα».

Αλλά τι γίνεται: Οι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση καταδικάζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, αλλά και την επένδυση αυτή καθαυτή. Γιατί; Διότι οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη ατζέντα! Το κόμμα τους κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για τον τόπο και τώρα τι να λένε στους ψηφοφόρους τους; Για την οικονομία; Το μεταναστευτικό; Την ανεργία; Σε όλα πάτωσαν και η νέα κυβέρνηση μάλλον έχει αρχίσει να τα κάνει καλύτερα… . Κάτι πρέπει να λένε για να βγαίνει και το όνομά τους στα έντυπα και τα ΜΜΕ… Τι πιο κατάλληλο από τις εξορύξεις που έχουν και το know-how από τις Σκουριές;;;