Σκουπίδια και βανδαλισμοί, την επόμενη μέρα του φεστιβάλ Φαναρίου

Παραβιάστηκε και η τουαλέτα ΑμεΑ(!) που είναι τοποθετημένη στην θέση "Ιουλία" της παραλίας Φαναρίου

Μπορεί το φεστιβάλ Φαναρίου 2018 να στέφθηκε από επιτυχία σύμφωνα με τις παραδοχές των διοργανωτών, το τριήμερο 22-24 Ιουνίου, στην παραλία Φαναρίου, παρόλα αυτά η εικόνα που παρουσίαζε η παραλία τα ξημερώματα μετά το φινάλε της τελευταίας συναυλίας απείχε πολύ από την ιδανική.

Όπως κατέγραψε ο “Χ”, πολλοί ήταν όσοι αποχώρησαν από τις συναυλίες αφήνοντας τα σκουπίδια τους στην άμμο ή σε άλλα σημεία, πλην των κάδων, ενώ μεμονωμένοι επισκέπτες προέβησαν και σε άλλες μικρές φθορές. Αξίζει αναφοράς, η παραβίαση της τουαλέτας ΑμεΑ που έχει τοποθετηθεί στην θέση Ιουλία της παραλίας Φαναρίου.

Η τουαλέτα ήταν κλειδωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, αλλά μαρτυρίες λένε πως το λουκέτο βρέθηκε σπασμένο και η τουαλέτα παραβιασμένη. Ως γνωστό οι χημικές τουαλέτες ΑμεΑ είναι πολύ πιο ευρύχωρες από τις κανονικές, κι έχουν διαφορετικό χρώμα και τις απαραίτητες ενδείξεις απέξω, άρα είναι σχεδόν απίθανο κάποιος να την έμπλεξε με κανονική. Δεν καταγράφηκαν σημαντικές ζημίες, αλλά και πάλι, και μόνο ότι παραβιάστηκε αποτελεί ένα αρνητικό γεγονός.

Γι’ αυτό το γεγονός δεν ευθύνεται κανένας άλλος, παρά εμείς οι ίδιοι, που είτε πράττουμε κατ’ αυτό τον τρόπο ως πολίτες είτε ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές από τους γύρω μας. Τα συνεργεία του Δήμου Κομοτηνής επενέβησαν και καθάρισαν την παραλία το πρωί της Δευτέρας.

Ελπίζουμε, του χρόνου, μαζί με τα μεγάλα ονόματα του τέταρτου κατά σειρά φεστιβάλ Φαναρίου, να έρθει και ο πολιτισμός μας.

{Πηγή δημοσίευσης http://www.xronos.gr, του Διονύση Βοργιά, 27/6/2018}