Αυτή είναι η ιστορία της τεράστιας σημαίας που υψώθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Δεν είναι η μοναδική "τεράστια" σημαία στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο εντυπωσιακή

Εκταση ίση με 600 τετραγωνικά μέτρα καταλαμβάνει η τεράστια σημαία που υψώθηκε στο Σάββατο 5 Μαΐου στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα για τις δύο ώρες που έμεινε αναρτημένη στο ειδικό γερανοφόρο όχημα, που επιστρατεύθηκε για αυτόν τον σκοπό.

Η ανάρτηση της σημαίας ήταν μια πρωτοβουλία της νεοσυσταθείσας «Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών», και η δράση ενταγμένη σε μία μεγαλύτερη εκδήλωση της Λέσχης για τα φετινά «Ελευθέρια» της πόλης.

Η «καταγωγή» της σημαίας είναι από το Διδυμότειχο. Ο δήμος Διδυμοτείχου την απέκτησε το 1998 ως δωρεά από την οικογένεια Χρυσοχόου, επί δημαρχίας Παπατσαρούχα.

Για την ιστορία, να πούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η σημαία «ταξιδεύει» εκτός Διδυμοτείχου, αφού στο παρελθόν έχει αναρτηθεί και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Στο παρελθόν, η συγκεκριμένη σημαία είχε κατακτήσει μία θέση στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες (τον καιρό που είχε κατασκευαστεί), ωστόσο αργότερα κατασκευάστηκαν και άλλες υπερμεγέθεις ελληνικές σημαίες. Μία εξ αυτών βρίσκεται στη Ζάκυνθο και έχει έκταση 670 τμ και άλλη μία βρίσκεται στην Καλαμάτα με εμβαδό 1.5 στρέμμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η έπαρση της στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη ήταν και παραμένει ένα άκρως εντυπωσιακό θέμα, για το οποίο οι εμπνευστές του αξίζουν συγχαρητήρια. Δείτε εδώ το βίντεο της έπαρσης.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 6/5/2018}