Σαμοθράκη, Καβάλα και Λήμνος θα έλθουν πιο ….κοντά

Σε προκηρύξεις νέων συνδέσεων, προχωρεί ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός – Ανταπόκριση και με το πλοίο που πηγαίνει από τον Πειραιά στη Λήμνο – Απαραίτητο και δεύτερο πλοίο

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε ότι «η Σαμοθράκη είναι ίσως το μόνο νησί το οποίο έχει μόνο μια σύνδεση, με την Αλεξανδρούπολη, καθημερινή μεν, αλλά μόνο με ένα πλοίο». Γι’ αυτόν το λόγο -πρόσθεσε- «προσπαθούμε και ήδη έχουμε προκηρύξει, ιδίως για το καλοκαίρι, νέες συνδέσεις της Σαμοθράκης με Καβάλα και με Λήμνο, προκειμένου να υπάρχει ανταπόκριση με το πλοίο που πηγαίνει από τον Πειραιά στη Λήμνο».

Πιστεύω -ανέφερε ο κ. Σαντορινιός- ότι «θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ιδιαίτερα για το καλοκαίρι, ωστόσο πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας ότι σε ένα νησί που διαθέτει μόνο μια σύνδεση, θα πρέπει να έχουμε πλοίο αντικατάστασης. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε και με την εταιρεία η οποία εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή τη γραμμή».

Ερωτηθείς για την καθολική εφαρμογή του «μεταφορικού ισοδύναμου» σε όλη την Ελλάδα το 2019, ο κ. Σαντορινιός σημείωσε ότι «μετά την πιλοτική εφαρμογή μπορούν να εγγραφούν, πλέον, από τις 28 Ιανουαρίου όλοι οι κάτοικοι των νησιών, φορολογικοί κάτοικοι των νησιών της χώρας, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη, τον οποίο θα λάβουν από την εγγραφή τους στο σύστημα για να κάνουν οποιοδήποτε ταξίδι από το νησί τους ή γειτονικό νησί προς οποιοδήποτε άλλο νησί ή την ηπειρωτική χώρα και την επιστροφή».

Σημείωση Ε.Θ.: Πολύ καλές οι προθέσεις του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας κ. Σαντορινιού για την Σαμοθράκη, αλλά παράλληλα πρέπει να έχουμε το νου μας και στο θέμα του Υποκ/τος της εθνικής Τράπεζες, που φεύγει από το νησί. Μαζί με τα καράβια, και η Τράπεζα είναι απαραίτητη, για την ανάπτυξης της Σαμοθράκης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, του Σ.Κ., 16/1/2019}