Σαμοθράκη: Δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας σε κατοίκους του νησιού

Η νοηματική γλώσσα είναι η φυσική Γλώσσα των Κωφών είναι οπτική και ικανοποιεί την ανάγκη τους για επικοινωνία. Σε αυτή την ανάγκη των κωφών ατόμων στάθηκε ο Δήμος Σαμοθράκης και παροτρύνει τους κατοίκους να ξεκινήσουν μαθήματα νοηματικής γλώσσας εντελώς δωρεάν. 

O Δήμος Σαμοθράκης ανακοίνωσε πως  σε συνεργασία με τη σχολή ‘”ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”, ότι προτίθεται να προχωρήσει στη δωρεάν παράδοση μαθημάτων νοηματικής γλώσσας σε παιδιά,εφήβους και ενήλικους.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Νοηματικής Γλώσσας Γέφυρες Επικοινωνίας ιδρύθηκε το 2004 από μια ομάδα ειδικών επιστημόνων και συνεργατών με κοινό όραμα και σκοπό την υποστήριξη, προαγωγή και διάδοση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

Μέσα από την εκπαίδευση στην ΕΝΓ και το εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών επιτυγχάνονται παράλληλα δύο σημαντικοί στόχοι : Οι ακούοντες οποιασδήποτε ειδικότητας και ηλικίας ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τόσο την ΕΝΓ, όσο και την κοινότητα των κωφών. Ανοίγονται νέοι ορίζοντες για ισότιμη επικοινωνία και παροχή υπηρεσιών προς τα κωφά και βαρήκοα άτομα.

Πληροφορίες και εγγραφές στο Κέντρο Κοινότητας.

Tηλέφωνο: 2551098097

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 14/10/2020}