Υγειονομική “θωράκιση” για το νησί της Σαμοθράκης

Το νησί της Σαμοθράκης είναι ένα νησί που μέχρι τώρα κατάφερε μόνο του, με τις δικές του δυνάμεις να κρατηθεί σε καλό επίπεδο σε σχέση με την πανδημία του ιού. Λόγω του ότι υπήρχαν υπερήλικες και αρκετά παιδιά όπως και υπήρχε αρκετός συνωστισμός στο κάμπινγκ, ο Δήμος Σαμοθράκης ζήτησε την άμεση και επείγουσα δημιουργία μονάδας Κ.Ο.Μ.Υ.

Μετα από συντονισμένες και διαρκείς ενέργειες του Δήμου που επι μήνες παρακολουθεί το θέμα, μαζί με την Επιτροπή Υγείας , ξεκίνησε χθες 14 Σεπτεμβρίου η κινητή μονάδα υγείας (ΚΟΜΥ) στην Σαμοθράκη .

Η μονάδα θα διενεργεί ελέγχους για πιθανή λοίμωξη COVID-19 σε στοχευμένες ομάδες πληθυσμού, σε πιθανά νέα κρούσματα αλλά και στο σύνολο των κάτοικων αν αυτό κριθεί αναγκαίο . Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε το νησί, να μείνει ένας υγειονομικά ασφαλής τουριστικός προορισμός αλλά και οι κάτοικοι να έχουνε το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζονται και δικαιούνται.

Είναι στελεχωμένη με οδηγό και Επισκέπτρια Υγείας ενώ σαν γιατρός αναφοράς, έχει οριστεί γιατρός του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης.

Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί θερμά το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας , για την άμεση ανταπόκριση στην λειτουργία μονάδας (ΚΟΜΥ) για πρώτη φορά στον Δήμο μας .

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 15/9/2020}