Η Ρουμανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα και η Σαμοθράκη «παίζει» παντού

Ταξιδιωτική οδηγία με αναφορά στην Ελλάδα εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας καθώς πολλοί υπήκοοι της χώρας είχαν εγκλωβιστεί στη Σαμοθράκη λόγω της ακτοπολοϊκής κρίσης.

Σύμφωνα με τη Ρουμανική Ραδιοφωνία, το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε τους πολίτες της χώρας ότι αναζητούσε λύσεις για τους εγκλωβισμένους Ρουμάνους στη Σαμοθράκη και με τον τρόπο αυτό κατάφερε ένα ισχυρό πλήγμα στο τουριστικό προφίλ του ελληνικού νησιού.

Η Ρουμανία υπήρξε άλλωστε από τις χώρες – στόχους των επαγγελματιών της Σαμοθράκης, οι οποίοι είχαν κάνει σημαντικές επαφές με ταξιδιωτικά πρακτορεία της χώρας κατά τη διάρκεια τουριστικών εκθέσεων στις οποίες είχαν λάβει μέρος. Από δω και πέρα όμως, δεν είναι καθόλου απίθανο οι επαφές αυτές να έχουν πέσει στο κενό.

Παγκόσμιο trend η Σαμοθράκη με την κακή έννοια

Πέρα από τον ρουμανικό τύπο που ασχολήθηκε με τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης λόγω των Ρουμάνων που εγκλωβίστηκαν εκεί, η ακτοπλοϊκή κρίση του νησιού, ως είδηση έκανε το γύρο του κόσμου.

Αναφορές στο θέμα έχουν γίνει από τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης μέχρι το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Anadolu» της Τουρκίας. Και μπορεί οι αμερικανοί να λένε ότι ακόμη και η γκρίζα διαφήμιση, παραμένει διαφήμιση, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 18/8/2019}