Κατέρρευσε η γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου στη Ροδόπη – Πολλά τα ερωτηματικά

Μία σειρά ερωτημάτων και ερωτηματικών γέννησε η κατάρρευση της γέφυρας του ποταμού Κομψάτου στο ύψος του οικισμού Πολύναθος, στη σύνδεση των νομών Ροδόπης και Ξάνθης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από τι ς δύο παλαιότερες γέφυρες που υπάρχουν στην περιοχή και κυρίως από αυτήν που κατασκευάστηκε περίπου το 1930, ωστόσο η κατάρρευση της συγκεκριμένης γέφυρας έχει γεννήσει μία σειρά από ερωτηματικά και έχει προκαλέσει ευρεί συζήτηση τόσο στα social media, όσο και γενικότερα.

Η γέφυρα ήταν μόλις 24 ετών καθότι είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία το 1993, συνεπώς η «ηλικία» της δεν δικαιολογεί «κόπωση» και άρα κατάρρευση, επομένως όλοι μιλούν για λάθη κατά την διάρκεια της κατασκευής της και ζητούν αμεσα την απόδοση ευθυνών.

Η είδηση της κατάρρευσης της γέφυρας έγινε γνωστή από τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστα Χουβαρδά, ο οποίος δημοσίευσε και σχετικές φωτογραφίες. Το ατύχημα υπολογίζεται ότι συνέβη τα χαράματα της Κυριακής περί τις 6.30 καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που την είχαν διασχίσει λίγο μετά τις 05.00.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής –και καθημερινοί χρήστες της γέφυρας- είχαν προειδοποιήσει τις αρχές για τα προβλήματα στη στατικότητά της εδώ και αρκετές ημέρες.

Κατέρρευσε  η  γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου στη Ροδόπη – Πολλά τα ερωτηματικά 4