Ο Στρατός θέλει την αξιοποίηση ακινήτων στη Ροδόπη, αλλά με πολύ υψηλά μισθώματα

Ζητάει 19.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα από τον σύλλογο Καππαδοκών και Μικρασιατών, μέχρι 28 Φεβρουαρίου πρέπει να διευθετηθεί το θέμα – Το Τ.ΕΘ.Α. διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του περίπου 2.000 ακίνητα από τα οποία 1.477 είναι καθαρής ιδιοκτησίας, εκ των οποίων 254 βρίσκονται στη Θράκη

Ο Στρατός θέλει την αξιοποίηση ακινήτων στη Ροδόπη, αλλά με εξωφρενικά μισθώματα, όπως προκύπτει από την υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά κτίριο ιδιοκτησίας του Στρατού που στεγάζει σήμερα τον σύλλογο Καππαδοκών και Μικρασιατών.

Το 2007 παραχωρήθηκε το κτίριο από τον Στρατό στον σύλλογο Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης. Στο κτίριο αυτό ο σύλλογος επένδυσε χρήματα για την συντήρηση και τον ευπρεπισμό του, αφού εμφάνιζε σοβαρές ζημίες λόγω της εγκατάλειψής του για πολλά χρόνια.

Βέβαια η αναβάθμιση του κτιρίου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς ο σύλλογος δεν διέθετε τα μεγάλα εκείνα κονδύλια που απαιτούνταν για την ριζική ανακαίνιση. Παρόλα αυτά έφερε το κτίριο σε μία κατάσταση τέτοια που να μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο για τις ανάγκες του.

Όμως σήμερα ο Στρατός καλεί τον σύλλογο να καταβάλλει ένα εξωφρενικό μίσθωμα της τάξης των 19.000 ετησίως, προκειμένου να συνεχίσει να κάνει χρήση του κτιρίου, διαφορετικά να αποχωρήσει από αυτό, προκειμένου αυτό να εκμισθωθεί σε κάποιον άλλον ενδιαφερόμενο.

“Το κτίριο αυτό δεν το διεκδικήσαμε ποτέ και δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να το παραχωρήσουμε στον στρατό για επιχειρησιακούς σκοπούς, θα το δίναμε με κλειστά μάτια. Αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, η υπηρεσία που διαχειρίζεται την περιουσία του Στρατού, μας το ζητάει για να το νοικιάσει. Να το νοικιάσει σε ποιον; Μας ζητάει 19.000 μίσθωμα ετησίως και σε διαφορετική περίπτωση αν δεν αποδεχτούμε το τελευταίο έγγραφο αναφέρει ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου πρέπει να αποχωρήσουμε”, έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χαράλαμπος Φαρασόπουλος, στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας το πρωί της Κυριακής 13 Ιανουαρίου.

Οι όποιες επαφές έκανε με τοπικούς και άλλους φορείς η διοίκηση του συλλόγου, δεν απέδωσαν καρπούς, με τον κο Φαρασόπουλο να ξεκαθαρίζει: “Δεν διεκδικούμε το κτίριο, θέλουμε να παραμείνει σε εμάς έως όσο υπάρχει ο σύλλογος. Και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να νοικιαστεί ποτέ, ειδικά με το μίσθωμα το οποίο ζητάνε και δεύτερον γιατί πάνω σε αυτό ξοδέψαμε όλα τα χρήματα του συλλόγου, ό,τι χρήματα είχε ο σύλλογος τα εναπόθεσε στις επισκευές του και στην συντήρησή του για να μπορούμε να είμαστε εμείς μέσα σε αυτό”.

Η διοίκηση του συλλόγου συνεχίζει τις επαφές προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, καθώς η διορία που έδωσε το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, φτάνει στο τέλος της.

Στοιχεία περί του Τ.ΕΘ.Α. αντλούμε από την ιστοσελίδα, όπου αναφέρεται ότι το Ταμείο διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του περίπου 2.000 ακίνητα από τα οποία 1.477 είναι καθαρής ιδιοκτησίας. Αυτά διακρίνονται στις εξής κατηγορίες: Στρατόπεδα, Πεδία Βολής, Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ), Λέσχες Αξιωματικών, Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ), Φυλάκια Παραμεθορίου Ζώνης, Κτήρια- Οικόπεδα εντός και εκτός Αστικού Ιστού και κληροδοτήματα. Στη Θράκη το Ταμείο διαθέτει χαρτοφυλάκιό του254 ακίνητα, συνολικής έκτασης 44.425.635 Μ2.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 15/1/2019}