Ραγδαίες εξελίξεις: Οι Τούρκοι πάνε σε δίκη τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνέλαβαν στον Έβρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιβεβαίωσε ότι οι Τούρκοι θα οδηγήσουν σε δίκη τους δύο Έλληνες για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Βέβαια, ο κ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση, έκανε λόγο για «απολύτως τυπικό θέμα», ενώ, όσον αφορά «διαρροές» περί ανταλλαγής των δυο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, σημείωσε ότι πρόκειται για συνομωσιολογικά σενάρια, τα οποία δεν είναι άξια σχολιασμού.

Από τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει «χαμηλά» το θέμα και παράλληλα να επισπεύσει τις όποιες διαδικασίες απαιτούνται για την επιστροφή των δύο Ελλήνων Στελεχών του Στρατού Ξηράς στη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η εξέλιξη αυτή καταρρίπτει τις διαρροές του Γενικού Επιτελείου Στρατού περί «επεισοδίου ρουτίνας».

Τους είχαν στήσει ενέδρα;

Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, η περιοχή όπου έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι ένα πυκνό δάσος.

Στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει στην περιοχή αναφέρουν ότι με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες, το να χάσεις τον προσανατολισμό σου γίνεται ακόμη πιο εύκολο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για το περιστατικό:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 2/3/2018}