Πρύτανης ΔΠΘ: «Προσπαθούμε να έχουμε δια ζώσης φοιτητές»

Νέα τμήματα ζήτησε από τη Διακομματική το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

«Προσπαθούμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να έχουμε φοιτητές και στις τέσσερις πόλεις δια ζώσης, ακολουθώντας αυστηρότατα», δήλωσε κατά τη συνάντησή του με την Ντόρα Μπακογιάννη ο πρύτανης του Δ.Π.Θ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης μιλώντας για το φλέγον ζήτημα της παρουσίας ή μη φοιτητών στις έδρες του Δ.Π.Θ. για το χειμερινό εξάμηνο.

Πλην όμως, όπως έχει αποτυπώσει με αναλυτικό ρεπορτάζ ο «Χ» η πραγματικότητα είναι δύσκολη για την παρουσία φοιτητών και οι αριθμοί «δείχνουν» ότι η μειοψηφία των φοιτητών θα έρθει στην περιοχή, τουλάχιστον για το χειμερινό εξάμηνο 2020-21.

Στα λοιπά της συνάντησης, η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε «κόσμημα» το Δ.Π.Θ. και είπε ότι στόχος της Διακομματικής είναι να αποφασίσει ακούγοντας τους ανθρώπους της περιοχής. Ο κος Πολυχρονίδης ζήτησε την στήριξη της Διακομματικής για την «διεύρυνση» του Πανεπιστημίου, με τη δημιουργία τουλάχιστον ενός νέου Τμήματος σε κάθε έδρα του (Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα), καθώς και Τμήματα στο Διδυμότειχο. Προς αυτή την κατεύθυνση «βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με το Υπουργείο Παιδείας», είπε.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι τρεις βουλευτές ν. Ροδόπης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσα Γκαρά, ο βουλευτής του ΚΚΕ με καταγωγή από τον Έβρο Γιάννης Δελής, μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου του Δ.Π.Θ. και άλλοι.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 27/9/2020}