Φράχτης στον Έβρο: Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ η επέκτασή του

Πρώτο θέμα σχεδόν σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ είναι η επέκταση του φράχτη στον Έβρο από την Ελλάδα, την οποία υπέγραψε ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή (31/3). «Θα χτίσει φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων» αναφέρουν.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης μιλώντας τη Δευτέρα (3/4) στην εκπομπή «Σήμερα» με το Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο τα τουρκικά κανάλια αφιερώνουν σημαντικό χρόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον φράχτη του Έβρου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT Haber κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων επεσήμανε: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης συμμετείχε σε τελετή επέκτασης του φράγματος με την Τουρκία κατά 35 χιλιόμετρα. Ο φράχτης ο οποίος θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους θα κοστίσει 100 εκατομμύρια δολάρια. H Ελλάδα στα σύνορα του Έβρου χτίζει φράχτη 35 χιλιομέτρων».

μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις προεκλογικές του υποσχέσεις. 

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Έβρο που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και αναφέρθηκε στις προεκλογικές του υποσχέσεις που ανάμεσα σε αυτές είναι και η επέκτασης του φράχτη στα σύνορα. Ο Μητσοτάκης δήλωσε πως ο φράχτης ο οποίος σήμερα έχει μήκος 37,5 χιλιομέτρων θα επεκταθεί επιπλέον 35 χιλιόμετρα. Ο Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο φράχτης στα σύνορα εμπόδισε την διέλευση 250.000 προσφύγων και μεταναστών» υπογραμμίζει το Haber Global στο δικό του δελτίο ειδήσεων.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 3/4/2023}