Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Τοπείρου

Ζημιές σε Μάγγανα, Εξοχή, Θαλασσιά, Εύλαλο, Εράσμιο, Ζηλωτή, Δέκαρχο και Παλιό Άβατο – Πλημμύρισαν χωράφια και σπίτια και πνίγηκαν ζώα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από χθες το πρωί και για τρεις μήνες ο Δήμος Τοπείρου, αφού η «Νεφέλη» που πέρασε από επάνω του, πλημμύρισε χωράφια και σπίτια ενώ από καταστράφηκε ακόμη και ζωικό κεφάλαιο, όπως εξηγεί στην «Θ» ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου.

«ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ»

Ειδικότερα ο ίδιος αναφέρει ότι «από την προχθεσινή καταρρακτώδη βροχή, προκλήθηκαν ζημιές σε χωράφια, στάβλους και σπίτια. Είναι πλημμυρισμένα σχεδόν όλα τα χωράφια του δήμου και πολλά σπίτια και μαντριά. Προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο και τα ζωντανά. Χάθηκε και ζωικό κεφάλαιο. Πνίγηκαν και αρκετά ζώα. Οι δημότες θα έρθουν να δηλώσουν στον δήμο τις καταστροφές. Ο Δήμος Τοπείρου κηρύχθηκε (αφού το ζήτησα και εγκρίθηκε) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από χθες 29 του μηνός και για τρεις μήνες, ο δήμος βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Θα γίνει καταγραφή των ζημιών. Ήρθε ο ΕΛΓΑ και όλοι οι παράγοντες και από την Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών. Προσπαθούμε και παλεύουμε με δικά μας μέσα και με ιδιώτες».

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Αναφορικά με τις περιοχές που επλήγησαν, ο ίδιος επισημαίνει ότι «είναι τα Μάγγανα, η Εξοχή, η Θαλασσιά ενώ την μεγαλύτερη ζημιά την έχουν πάθει οι οικισμοί Ευλάλου και Ερασμίου. Όλοι έχουν ζημιές, αλλά εκεί εντοπίζονται οι μεγαλύτερες. Πλημμύρισαν και σπίτια σε Δέκαρχο, Ζηλωτή, Εράσμιο, Μάγγανα, Παλιό Άβατο. Τα χωράφια έχουν ενάμιση μέτρο νερό».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 29/6/2018}