Από τον Έβρο οι γονείς πεσόντων εν καιρώ ειρήνης οπλιτών ζητούν Μνημείο

Την αποκάλυψη ότι το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν έχει πόρους για να χρημαδοτήσει την ανέγερση μνημειου υπέρ πεσόντων Στρατού εν καιρώ ειρήνης, έκανε απο τον Έβρο η πρόεδρος του σχετικού συνδέσμου (με την ονομασια «Νικηφορος»), Κυριακή Διακάκη.

Η κα Διακάκη βρέθηκε στον Έβρο και το φυλάκιο «Μανίτσας» για να παρακολουθήσει το μνημοσυνο των πέντε οπλιτών που είχαν χάει τη ζωή τους σε αυτό το φυλάκιο τπν Απρίλιο του 2004.

Οι πέντε οπλιτες είχαν πάθει ηλεκτροπληξία ενώ επιχειρούσαν να επανατοθετήσουν έναν υπερμεγέθη ιστό σημαίας, ο οποιος τελικά είχε έρθει σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ και τους είχε προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

Το τραγικό συμβάν είχε συμβεί στις 8 Απριλίου 2004 και έκτοτε κάθε χρόνο τελείται επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη τους, την οποία παρακολουθούν πάντα συγγενείς και φίλοι του. Φέτος, ήταν παρούσα και η πρόεδρος του Συνδέσμου «Νικηφόρος», η οποία αποκέλυψε το συγκεκριμένο αίτημα του Συνδέσμου,το οποίο όμως τα μέλη του είναι αποφασισμένα να ικανοποιήσουν ιδίοις εξόδοις,, παρα το γεγονός ότι το ΥΠΕΘΑ δεν τους συμπαρίσταται.

Η κα Δρακάκη πάντως δήλωσε γενικότερα απογοητευμένη από τη στάση του Ελληνικού Στρατού ως προς τις οικογένειες των ανθρωπων που έχουν χαθεί εν καιρώ ειρήνης, λέγοντας χαρακτηριστικά «μας δίνουν ένα στεφάνι και μας ξεχνάνε».