Αυτοί ήταν οι σταθμοί της περιοδείας Χαρδαλιά στον Έβρο

Συνοδευόμενος από τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και του Δ΄ ΣΣ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, παρουσία επίσης των Διοικητών των τοπικών Σχηματισμών του Στρατού Ξηράς, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε Σχηματισμούς, Μονάδες και Φυλάκια στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον Έβρο στις 11 & 12 Δεκεμβρίου.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για τις τρέχουσες εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες των Σχηματισμών και των Μονάδων, είχε την ευκαιρία ενόψει των Χριστουγέννων, να ανταλλάξει ευχές με τα στελέχη, τους οπλίτες θητείας, τους πολιτικούς υπαλλήλους και τους εθνοφύλακες.

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκε:

Στον χώρο εκπαίδευσης ποτάμιων επιχειρήσεων της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στην περιοχή Νεραϊδότοπος Έβρου όπου συμμετείχα σε εκπαιδευτική πλεύση και επισκέφθηκα καλύβες ( τα απόλυτα προκεχωρημένα μας φυλάκια) στο Δέλτα Έβρου. Παρακολούθησε, επίσης, επίδειξη των παραληφθέντων πρόσφατα Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117 και ενημερώθηκα για τη χρησιμοποίησή τους στο μεγάλο εύρος αποστολών αναγνώρισης και επιτήρησης της περιοχής και των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή συναντήθηκε και με στελέχη μεικτού κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ και της FRONTEX, που συμμετείχαν σε κοινές επιχειρήσεις ελέγχου των ελληνοτουρκικών συνόρων κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 15/12/2022}