Πειθαρχία και ετοιμότητα

Εντυπωσίασαν οι Εθνοφύλακες του Ν. Ροδόπης

Το κρύο και η βροχή δεν πτόησαν τους άνδρες των ΤΕΘ των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης να εκτελέσουν τελέσφορα υπό την καθοδήγηση και τις διαταγές των Αξιωματικών της 29ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ» , άσκηση σε αντικείμενα αντιμετώπισης “υβριδικών απειλών”, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Νέο Πεδίο Βολης Φορητού Οπλισμού Κομοτηνής στο ΠΒ “Αμπελώνα” παρουσία της ΥΦΕΘΑ κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά η οποία συνοδευόταν από τον κ. Α/ΓΕΣ Αντγο Αλκιβιάδη Στεφανή,τον Δκτη Δ΄ΣΣ Αντγο Γεώργιο Καμπά, και τον Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής , Διοικητής της 29 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ “ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ” Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου.

Οι Εθνοφύλακες του Ν. Ροδόπης εντυπωσίασαν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία με τον υψηλό βαθμό ετοιμότητάς τους, την πειθαρχία κατά την εκτέλεση των αντικειμένων της άσκησης αλλά και με τον εξοπλισμό τους που συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

«Είμαστε έτοιμοι για ένα κακό σενάριο. Η αποτροπή είναι το βασικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί είμαστε ένας ειρηνικός λαός. Δεν θέλουμε τον πόλεμο αλλά είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις ζωές μας για να υπερασπίσουμε τα εθνικά ιδεώδη και τα μέρη μας. Αυτό το οποίο κάνετε εσείς οι Εθνοφύλακες είναι πάρα πολύ δυνατό και σπουδαίο. Τα λόγια μου είναι απλά όμως ειλικρινή.

Ειλικρινά σας ευχαριστούμε, ειλικρινά σας συγχαίρω και να είστε γεροί παρά τις δυσκολίες που ξέρω πως περνάτε με την κρίση των τελευταίων ετών.

Θα ήθελα να συγχαρώ και τα στελέχη του τακτικού Στρατού, αυτούς οι οποίοι ετοιμάζουν τις ασκήσεις επί χάρτου και τις εκτελούν μαζί σας, να συγχαρώ τον Στρατηγό του Δ’ ΣΣ και τον Αρχηγό του ΓΕΣ κ. Στεφανή για τη σοφή και έμπειρη καθοδήγηση.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας με όποιο τρόπο μπορούμε καλύτερο», δήλωσε απευθυνόμενη στους εθνοφύλακες η ΥΦΕΘΑ.

«Πάντα μέσα μας να έχουμε αυτό που συνηθίζω να λέω, τη σημαία μας. Είμαστε έτοιμοι. Διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι ξέρουμε πολύ καλά τι θα κάνουμε», ήταν το μήνυμα του Α/ΓΕΣ Αντγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, του Νίκου Αρβανίτη, 20/11/2018}