Το νέο ελληνικό σύνταγμα του 2019 παρουσίασε ο Ευρ. Στυλιανίδης

Σε διαδικτυακό συνέδριο που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για νέους δικηγόρους σε Ελλάδα και Κύπρο, μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Νομικής, βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης της ‘Θ Αναθεωρητικής Βουλής της Ελλάδας Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

Παρουσίασε τις 9 συνταγματικές αλλαγές που επιτεύχθηκαν. Συγκεκριμένα τόνισε: «Ξεκινήσαμε με πολύ χαμηλές προσδοκίες μια ημιθανή αναθεωρητική προσπάθεια που εξ αρχής την δυσκόλευαν δύο πραγματικότητες. Πρώτον το γεγονός, ότι στην Προτείνουσα Βουλή κατεγράφησαν 154 διαφωνίες από τις οποίες προκρίθηκαν για αναθεώρηση οι 49. Δεύτερον αντιμετωπίζαμε μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, διότι άλλη πλειοψηφία είχε η Προτείνουσα Βουλή και άλλη η Αναθεωρητική. Παρόλα αυτά καταφέραμε να επιβάλουμε κλίμα εθνικής συνεννόησης και δημιουργικής ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Μέσα σε 45 μέρες συμπληρώθηκα 70 ώρες συνεδριάσεων και κατατέθηκαν από Βουλευτές και κόμματα 168 ουσιαστικές παρεμβάσεις, όταν στο παρελθόν για μονοθεματικές αναθεωρήσεις χρειάστηκαν από 3-7 μήνες εργασιών. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι διαψεύδοντας κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη, επιτύχαμε 9 σημαντικές αλλαγές που οι περισσότερες έχουν βρει ήδη εφαρμογή. Στο τέλος όλοι κόμματα, ηγεσίες, ακόμα και οι πιο διακεκριμένοι Έλληνες Συνταγματολόγοι αναγνώρισαν την επιτυχία του εγχειρήματος, επισημαίνοντας παράλληλα και το μεγάλο αριθμό ψήφων που επιτεύχθηκε στις περισσότερες αναθεωρητέες διατάξεις».

Το ακροατήριο, κατά την ανακοίνωση του βουλευτή, σχολίασε θετικά την παρέμβαση του κου Στυλιανίδη χαρακτηρίζοντας την απολύτως ενημερωτική και χρήσιμη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 15/12/2021}