Κυβερνητικό «ναι» για τον έλεγχο του παραεμπορίου στον κάθετο άξονα Νυμφαία – Μακάζα

Έχουν τοποθετηθεί όλοι εκτός από την Εγνατία Οδό Α.Ε.

«Σ’ αυτό τον κάθετο άξονα (εν. Νυμφαία – Μακάζα), ακόμα και αν αυτό αργήσει να υλοποιηθεί – που κατά την άποψή μου δεν πρέπει ν’ αργήσει- εμείς θα βρούμε τον τρόπο να ασκήσουμε ελεγκτική δραστηριότητα» λέει με έμφαση μιλώντας στον «Χ» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασία Καταναλωτή Πάνος Σταμπουλίδης, οποίος βρέθηκε στη Ροδόπη, παρεμπιπτόντως, αφού ο λόγος επίσκεψής του στη Θράκη αφορούσε μία ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη.

Ανεξάρτητα από αυτό όμως, ο κος Σταμπουλίδης άκουσε το αίτημα των τοπικών φορέων της Ροδόπης –και όχι μόνο- που ζητούν με κάθε ευκαιρία τη λήψη μέτρων ώστε να παταχθεί το παραεμπόριο, το οποίο «ανθεί» και στον κάθετο άξονα Νυμφαία – Μακάζα.

«Υπάρχει ένα αίτημα από τους φορείς εδώ τοπικά, υπάρχει και ένας χώρος, που εμείς είμαστε σύμφωνοι να αναπτύξουμε ένα σημείο δειγματοληπτικού ελέγχου και αυτό που πρέπει να δούμε τώρα, είναι πώς τεχνικά αυτό πραγματοποιείται. Γιατί από ό,τι ενημερώθηκα υπάρχει καιρό στην ατζέντα, αλλά δεν υλοποιείται» σημείωσε ο κος Σταμπουλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο επί του καθέτου άξονα για να «έχει ιδία άποψη», όπως λέει.

Όσο για την δημιουργία και λειτουργία αυτού του σημείου ελέγχου, είναι γνωστό ότι «οι τοπικοί φορείς θέλουν να στηρίξουν οικονομικά την υλοποίηση του πρότζεκτ» καθώς και ότι υπάρχει και ελεγκτικό προσωπικό.  

Ο στόχος θα είναι «δειγματοληπτικά να αρχίσουμε να καταγράφουμε κάποια δεδομένα και όταν από τον έλεγχο προκύπτουν παράνομες δραστηριότητες να επιβάλλονται οι κυρώσεις» σημειώνει ο γενικός και εξηγεί ότι στο πλαίσιο των ενεργειών του για το συντονισμό της δράσης πρέπει να μιλήσει «με την Εγνατία Οδό Α.Ε. που διαχειρίζεται το χώρο» καθώς έχει κοινωνήσει τις απόψεις όλων των υπόλοιπων εμπλεκομένων. 

Η συνάντηση του με την εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρίας, αναμένεται το συντομότερο δυνατό.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Θανάση Τσολάκη, 7/11/2019}