Ένας τετραψήφιος αριθμός καταγγελιών για το παρεμπόριο

Εκεί θα μπορούν επαγγελματίες και πολίτες να καταγγέλλουν περιπτώσεις παρεμπορίου ώστε να επιλαμβάνονται οι αρμόδιες αρχές

Στη δημιουργία τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού καταγγελιών για το παρεμπόριο, αναμένεται να προχωρήσει το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Το διοικητικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση του Γιάννη Κιλτσίκη, με τον ίδιο να εξηγεί το σκεπτικό αυτής του της πρότασης: “Κατέθεσα την πρόταση, η οποία πέρασε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο, για δημιουργία ενός τετραψήφιου αριθμού στον οποίο θα μπορούν όλοι οι επαγγελματίες αλλά και οι πολίτες να καταγγέλλουν την  οποιαδήποτε μορφή παραεμπορίου. Το Επιμελητήριο ως θεσμός και ως εκπρόσωπος 5.000 επαγγελματιών μπορεί να κινήσει τα νήματα και να απευθύνεται στις ελεγκτικές αρχές. Πέραν τούτου βγάζουμε από την δύσκολη θέση τους επαγγελματίες ή τους πολίτες οι οποίοι ίσως μεμονωμένα έχουν κάποια δυσκολία για να πάρουν τηλέφωνο σε ελεγκτικές αρχές και να καταγγείλουν το παραεμπόριο”.

Ο Γιάννης Κιλτσίκης καλεί το Επιμελητήριο να δράσει προς αυτήν την κατεύθυνση και δηλώνει πως “είμαι από τους ανθρώπους (και γι’ αυτό έκανα την πρόταση) που δεν περιμένω από την περιφέρεια ή από οποιουσδήποτε άλλον να συμπράξει σε αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο. Πρέπει εμείς στο Επιμελητήριο να κάνουμε τα πάντα ώστε να προστατεύσουμε τον επαγγελματικό κόσμο. Δεν  πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τις αδυναμίες της οποιασδήποτε κυβέρνησης του οποιουδήποτε κράτους. Πρέπει μόνοι μας με ό,τι όπλα έχουμε στα χέρια μας να βγαίνουμε μπροστά, να υπερασπιζόμαστε τους επαγγελματίες”.

Ο ίδιος δεν τρέφει αυταπάτες ότι μπορεί το παρεμπόριο να παταχθεί από τη μία μέρα στην άλλη, όμως μπορεί να μειωθεί. Και στην κατεύθυνση αυτή θα λειτουργήσει ο τετραψήφιος αριθμός καταγγελιών για το παρεμπόριο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, του Δήμου Μπακιρτζάκη, 5/6/2019}