Μητρόπολη Ξάνθης: Όχι αγιασμοί σε κατοικίες την ημέρα των Θεοφανείων

Ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν αγιασμοί κατοικιών και επιχειρήσεων από τους ιερείς λόγω της έξαρσης του κοροναϊού εξέδωσε η Μητρόπολη Ξάνθης. Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Μητρόπολης, οι πιστοί θα παραλαμβάνουν αγιασμό από τις ενορίες τους ενώ οι τελετές αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Αναλυτικά:

Όπως καλά γνωρίζουμε η επιδημία του COVID-19, και μάλιστα της μετάλλαξης «Όμικρον», βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην περιοχή μας. Η τοπική μας Εκκλησία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της μεταλλάξεως λαμβάνει τα κάτωθι μέτρα κατά την  περίοδο της εορτής των Θεοφανείων:

α. Ο Αγιασμός των Υδάτων θα τελεστεί τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

β. Αγιασμός («Φώτισμα») οικιών, επιχειρήσεων, καταστημάτων, εργοστασίων ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ καθ΄ όλη την περίοδο των Θεοφανείων. 

γ. Αντ΄ αυτού οι πιστοί θα μπορούν, την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα των Θεοφανείων, να λαμβάνουν τον Μεγάλο Αγιασμό από τους Ιερό Ναό της Ενορίας τους, όπου με μέριμνα των Εφημερίων θα έχουν τοποθετηθεί φιαλίδια «προς αγιασμόν οίκων».

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 3/1/2022}