Ο Τοψίδης ξαναβάζει το προσκήνιο τον κόμβο των Δικέλλων

Εκτιμάται ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία  αυτό το καλοκαίρι ο κόμβος των Δικέλλων σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Κολιού.

Ο κ. Πουλιλιός τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης έχει δόσει ιδιαίτερη προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα και εκτιμάται ότι θα επιλυθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο  κόμβος είχε κλείσει πριν περίπου 15 χρόνια με απόφαση της Εγνατίας Οδού, κυρίως, επειδή, όπως αναφέρονταν, δεν πληρούσε τους όρους ασφάλειας, υπό τους οποίους πρέπει να λειτουργεί ένας κόμβος.

Παρά τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων, που έθεταν, στην κορυφή των επιχειρημάτων τους, το σενάρια έκτακτης ανάγκης και ασφαλούς μαζικής διαφυγής, ειδικά το καλοκαίρι, από μία περιοχή, όπου παραθερίζουν χιλιάδες πολίτες, η Εγνατία δεν άλλαξε την στάση της.

Επιπλέον στις 04.10.2022 είχε προηγηθεί τεχνική συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Κουτσούκου. Στη συνάντηση αυτή υπήρξε  συναίνεση της εταιρείας για την έγκριση της μελέτης εισόδου εξόδου Δικέλλων, εφόσον επιτραπεί από το ΤΑΙΠΕΔ ως κύριο μέτοχο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και δώσει την άδεια για την κατασκευή της εισόδου-εξόδου Δικέλλων από και προς την Αλεξανδρούπολη.

Η συνάντηση έκλεισε με θετικό πρόσημο και με τη δέσμευση από τον κ. Ζηλιασκόπουλο ότι άμεσα θα εξεταστεί το ζήτημα από τις υπηρεσίες του ΤΑΙΠΕΔ προς επίλυσή του.

πηγή https://www.e-evros.gr/ 26/3/2024