Πρόεδρος ΕΕΒΟΠ: “Η Ορεστιάδα είναι κατάλληλη να υποδεχτεί τα νέα τμήματα του ΔΠΘ”

“Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να επανεξετάσει με πολύ προσοχή τις πρωτοβουλίες και τους σχεδιασμούς του αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της Πανεπιστημιακής υποδομής και κοινότητας της πόλης μας, τώρα που οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει ορθάνοιχτοι, χωρίς εμφανή χρονικό ορίζοντα επαναφοράς της ομαλότητας” δήλωσε σε δελτίου τύπου ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Ορεστιάδας και Περιφέρειας, Χρήστος Τσομπανίδης.

Είναι γεγονός πως δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας, μετά τις διαμαρτυρίες μάλιστα για τη διαδικασία κάλυψης των νέων κενών θέσεων εκπαιδευτικού δυναμικού στα ΑΕΙ.

“Ενημερωνόμαστε από τον τύπο λοιπόν ότι το νέο τμήμα «Επιστήμης-Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής», το οποίο είχε αποφασιστεί να έχει έδρα την Ορεστιάδα, τίθεται υπό αμφισβήτηση μετά την συνάντηση του Υπουργού με τον Πρυτανεύοντα του ΔΠΘ και τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής” συνεχίζει ο πρόεδρος, επισημαίνοντας πως ως νέα προτεινόμενη έδρα ορίστηκε η Αλεξανδρούπολη. “Αυτό σαν ενδεχόμενο είναι απαράδεκτο, καθότι το νέο τμήμα  «κουμπώνει» με τα υπάρχοντα ήδη υπάρχοντα και λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς το γνωστικό αντικείμενο” ολοκληρώνει.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, του Νικήτα Διαμαντόπουλου, 26/3/2018 }