Κ. Μητσοτάκης: Θα είμαι υποψήφιος στο Νομό Έβρου

Για «έκπληξη» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

Στο Νομό Έβρου θα είναι υποψήφιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις επόμενες εθνικές εκλογές, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, στα περιφερειακά ΜΜΕ. Υπενθυμίζουμε πως στις προηγούμενες εκλογές η ΝΔ εξέλεξε τρεις βουλευτές στον Έβρο (Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης), κάτι που σημαίνει –εάν διατηρηθεί έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα κι ο πρωθυπουργός πάρει τελικά την έδρα στον Έβρο- ότι τουλάχιστον ένας «τοπικός» βουλευτής μένει εκτός.

Μιλώντας για την απόφασή του αυτή, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως έχει ξεχωριστή σημασία και είναι ενδεικτική της προσοχής που δείχνει στη Θράκη και ειδικότερα στον Έβρο.

Όσο για τις περιφερειακές εκλογές 2023, έκανε ξανά γνωστό το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας στον νυν περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο.

Αναλυτικά, απάντησε τα εξής: «Η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων είναι μία διαδικασία η οποία από πλευράς Νέας Δημοκρατίας γίνεται με πολλή προσοχή. Γνωρίζετε ότι επίσημα τα ψηφοδέλτια καταρτίζονται με το που προκηρύσσονται οι εκλογές και προφανώς ένα κόμμα εξουσίας όπως είναι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξετάσει πολλές διαφορετικές επιλογές και είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε πολλούς ενδιαφερόμενους οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της παράταξής μας και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι αισιόδοξο και ενθαρρυντικό.

Χρέος μας, της εκλογικής Επιτροπής αλλά και εμού προσωπικά, είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση ώστε τα ψηφοδέλτιά μας να είναι ανταγωνιστικά, αλλά και οι υποψήφιοι να πληρούν τις υψηλές προϋποθέσεις τις οποίες θέτουμε πάντα για όποιον επιθυμεί να πολιτευτεί με την παράταξή μας.

Τώρα, ως προς τις εκπλήξεις στις οποίες αναφερθήκατε, αυτό το οποίο μπορώ να σας πω σήμερα εδώ από την Αλεξανδρούπολη, από τον Έβρο, είναι ότι προσωπικά θα είμαι υποψήφιος στον Έβρο, στην εκλογική περιφέρεια Έβρου. Όπως ξέρετε, έχω τη δυνατότητα να είμαι υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο για λόγους συμβολικούς, αλλά και για λόγους ουσιαστικούς.

Ο Έβρος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όχι μόνο των μεγάλων εθνικών προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών προκλήσεων και των αναπτυξιακών ευκαιριών που ξετυλίγονται μπροστά μας.

Κατά συνέπεια, η υποψηφιότητά μου εδώ στον Έβρο πιστεύω ότι έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, αλλά είναι και ενδεικτική της προσοχής που προσωπικά αποδίδω σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά θα έλεγα ειδικά στον ακριτικό Έβρο».

Δείτε εδώ το βίντεο από τη συνέντευξη:

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 14/1/2022}