Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης: Προσφορά αγάπης με τρόφιμα, ρούχα, δέματα και σχολικά είδη σε 200 συμπολίτες μας

Η πρόεδρος της ΟΚΑΞ Σ. Τσεντικοπούλου, μιλά στην «Θ»

Προ των πυλών βρίσκεται η νέα σχολική χρονιά και πολλά από τα παιδιά ήδη έχουν αρχίσει να «προετοιμάζονται». Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνα τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν μια τσάντα, ένα σετ μπογιές, μολύβια και τετράδια. Παιδιά για τα οποία, όπως κάθε χρόνο από το 2012, θα φροντίσει η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης, που καλεί της μητέρες της Ξάνθης να δώσουν την…παλιά τσάντα των παιδιών τους εκεί, προκειμένου αυτή να πάει σε κάποιο από τα 60 παιδιά που βοηθά (μαζί με τις οικογένειές τους) η ΟΚΑΞ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ομάδας, έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι σε λίγες μέρες τα σχολεία ανοίγουν. Η ΟΚΑΞ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα δώσει σε όλα τα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου γραφική ύλη. Τσάντες, τετράδια, μπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια κλπ..

Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση να ικανοποιήσουμε όλα τα παιδάκια! Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που μπορείτε να προσφέρετε ούτως ώστε να αρχίσουν όλα τα παιδιά χαρούμενα το σχολείο τους.. Μητέρες της ΞΑΝΘΗΣ αν η περσινή σχολική τσάντα των παιδιών σας είναι σε καλή κατάσταση και δεν σας χρειάζεται μη την πετάτε στα σκουπίδια… χαρίστε την στην ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Εδώ θα φανεί χρήσιμη σε κάποιο παιδί που δεν έχει.

Επίσης να σας ενημερώσουμε κάθε παιδί με τα τετράδιά του θα παραλάβει κρουασάν , μπισκότα, σοκολάτες, χυμούς… Αυτά όλα μας λείπουν από το κοινωνικό μας Παντοπωλείο… βρισκόμαστε απέντατι από το ΠΑΡΚΟ ΜΕΞΙΚΑΝΑΣ. Οτιδήποτε θέλετε να προσφέρετε στείλτε μήνυμα στην ΟΚΑΞ ή πάρτε μας τηλέφωνο να έρθουμε να παραλάβουμε ΣΟΦΙΑ 6948087034 ή ΑΡΙΑΝΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ…»

«ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ 200 ΑΤΟΜΑ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΛΗ ΣΕ 60 ΠΑΙΔΙΑ»

Για το έργο της ομάδας μίλησε στην «Θ» η πρόεδρος κ. Σοφία Τσεντικοπούλου, η οποία ανέφερε: «η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης σιτίζει 200 άτομα. Ήταν λίγο παραπάνω, αλλά αφαιρέσαμε λίγα. Αυτές τις ημέρες, με την επικείμενη έναρξη των σχολείων, δίνουμε σε όλα τα παιδιά της ομάδας, τετράδια, μπογιές, μολύβια, τσάντες και γενικότερα σχολική ύλη. Ο,τι μπορούμε φυσικά να καλύψουμε. Εμείς θέλουμε και την βοήθεια των συμπολιτών μας, έτσι ώστε να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν προκειμένου να δώσουμε όλα τα σχολικά είδη που χρειάζονται τα παιδιά. Προχθές, έγινε το θεατράκι από τους «Έντιμους Απατεώνες» όπου επίσης μαζεύτηκαν σχολικά είδη και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό. Κάποιες κυρίες επίσης ανταποκρίνονται διότι είδαν την ανακοίνωσή μας. Υπάρχει μεγάλη ευαισθησία και με την στήριξη την δική σας και των συμπολιτών μας, μπορούμε να τα βγάλουμε εις πέρας. Πρόκειται για 60 περίπου παιδιά (δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου) στα οποία θέλουμε να προσφέρουμε όλα τα σχολικά είδη».

ΔΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αναφορικά με τις δράσεις της ΟΚΑΞ, η κ. Τσεντικοπούλου τονίζει ότι «εκτός από τα σχολικά είδη που συγκεντρώνουμε κατά τον Σεπτέμβριο, δίνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλα τα άτομα τρόφιμα, εκ περιτροπής βέβαια γιατί δεν έχουμε την δυνατότητα να σιτίζουμε κάθε φορά 200 άτομα. Κάθε τόσο καλούμε τα άτομα αυτά και τους δίνουμε τα απαραίτητα τρόφιμα που χρειάζονται και έχουμε. Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία υποστηρίζονται αυτές οι οικογένειες της Ξάνθης, είναι η χαμηλή φορολογική δήλωση (χαμηλό εισόδημα).Τα Χριστούγεννα και το Πάσχα τους δίνουμε και κρέας. Δεν μπορούμε να έχουμε συνεχώς την δυνατότητα διανομής κρεάτων. Δεν είμαστε ΜΚΟ. Δεν παίρνουμε χρήματα από κανέναν φορέα. Ο,τι κάνουμε το κάνουμε μόνοι μας, με τους εθελοντές και τους συμπολίτες μας που μας βοηθούν.

70 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ – ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετρά 70 εγγεγραμμένα μέλη, εκ των οποίων σύμφωνα πάντα με την κ. Τσεντικοπούλου, είναι λιγότεροι αυτοί που δραστηριοποιούνται. Μάλιστα, πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο διαθέτει και νομική κάλυψη και όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

«Είμαστε εγκεκριμένο σωματείο από το 2012. Δεν παίρνουμε από κανένα κρατικό φορέα και προσπαθούμε να συνεχίσουμε με την βοήθεια των συμπολιτών μας» συνέχισε η ίδια, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ευαισθησία από πλευράς συμπολιτών μας. Ανταποκρίθηκαν ήδη αρκετοί και για τα σχολικά είδη αλλά περιμένουμε και άλλη βοήθεια».

ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τέλος για όσους θέλουν να βοηθήσουν τόσο σε αυτήν την προσπάθεια όσο και στην συλλογή ιματισμού ή τροφίμων τα οποία και θα διατεθούν σε αυτές τις οικογένειες, η κ. Τσεντικοπούλου εξηγεί ότι «όπως επιθυμεί μπορεί να μας καλέσει στο τηλέφωνο 6948087034, είτε στην κ. Αριάνα Παπαδοπούλου, για να παραλάβουμε τα είδη. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε Τετάρτη (15.00 – 17.00) έχουμε μια ιματιοθήκη και δίνουμε δωρεάν ρούχα σε όσους τα έχουν ανάγκη. Εκεί δεν ζητούμε φορολογική δήλωση. Δεν ζητούμε τίποτα. Αν κάποιος συμπολίτης μας θέλει να βοηθήσει με ρούχα, παπούτσια, πιάτα κλπ. μπορεί να φέρει τις Τετάρτες που είμαστε ανοιχτά, επί της οδού Αγ. Ελευθερίου 76-78.  Εάν θέλει να φέρει τρόφιμα και σχολικά είδη, μπορούν να τα προσκομίσουν στο Πάρκο Μεξικάνας (Κιουταχείας 5Β). Καλό είναι βέβαια να επικοινωνήσουν πρώτα μαζί μας στο παραπάνω τηλέφωνο. Θα συνεννοηθούμε τηλεφωνικώς και θα βρούμε την λύση για τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 28/8/2019}