Οι σημαίες της Ξάνθης στην καρδιά της Αθήνας

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Μιχάλης Λομβαρδέας παραβρέθηκαν σήμερα στον λαμπρό καθιερωμένο εορτασμό των Ξανθιωτών της Αθήνας για την επέτειο των 99ων «Ελευθερίων» της Ξάνθης, που διοργάνωσε και φέτος το Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγων Ξανθιωτών Αττικής.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, ξεκίνησε με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κιμμεριωτών Παναγιώτης Μαραζόπουλος.

Ακολούθησε πορεία εν πομπή με τα λάβαρα των Συλλόγων, τα οποία κρατούσαν παιδιά με παραδοσιακές στολές της Θράκης υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Η πομπή κατέληξε στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου  Στρατιώτη από τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Κατερίνα Παλιού και την κ. Βασιλική Αγοραστού, η οποία εκπροσώπησε τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη. Στεφάνι επίσης, κατέθεσαν ο κ. Γεώργιος Ζαφειρακίδης ως εκπρόσωπος της Εταιρείας Θρακικών Μελετών, η Πρόεδρος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος Χριστίνα Αθανασιάδου, η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Θράκης «Δόμνα Βισβίζη» Νατάσα Πεντίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σταυρουπολιτών Αθήνας Νίκη Πανούση η οποία εκπροσώπησε το Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγων Ξανθιωτών Αττικής και ο κ. Αναστάσιος Τίμης εκ μέρους του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Ξάνθης. Πλήθος Ξανθιωτών παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ανάμεσά τους και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Ευφραιμίδης.

Στη συνέχεια για τους επίσημους καλεσμένους πραγματοποιήθηκε λιτή δεξίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας αντηλλάγησαν απόψεις, σκέψεις, αναμνήσεις και συζητήθηκαν ζητήματα για τις μελλοντικές επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 8/10/2018}