Ο Ήλιος της Βεργίνας ανάβει πάλι φωτιές

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στα Σκόπια μετά την απόφαση αφαίρεσης του Συμβόλου, από όλους τους Δημόσιους χώρους

Ανεβαίνει ξανά το πολιτικό θερμόμετρο στα Σκόπια, καθώς τις ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση της χώρας προκαλεί τις τελευταίες ώρες η πρόθεση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ να απαγορεύσει τη χρήση του Ήλιου της Βεργίνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπιών «Σλόμποντεν Πέτσατ», τα κυβερνητικά όργανα προτίθενται άμεσα να απαγορεύσουν τη δημόσια χρήση του συμβόλου του εμβλήματος των αρχαίων Μακεδόνων που ανακαλύφθηκε στη Βεργίνα της Μακεδονίας, ωστόσο δεν αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό.

Ως εκ τούτου, και πάντα με βάση το δημοσίευμα της «Σλόμποντεν Πέτσατ», η σημαία της Βεργίνας θα αφαιρεθεί από όλους τους δημόσιους χώρους και από όλα τα μνημεία που παραπέμπουν στην αρχαία ιστορία και στον πολιτισμό, όπως προβλέπεται σχετικά άλλωστε και από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι  συνταγματικές τροποποιήσεις για την αλλαγή του ονόματος του κράτους ψηφίστηκαν στις 11 Ιανουαρίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 12 Φεβρουαρίου, και η προθεσμία για τη μετονομασία των μνημείων και την αφαίρεση του Ήλιου της Βεργίνας λήγει στις 12 Αυγούστου 2019, όπως σημειώνεται.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 16/7/2019}