Πρόσβαση UpToDate για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ξάνθης

Το Νοσοκομείο Ξάνθης συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των λίγων νοσοκομείων της χώρας, που οι γιατροί και το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό του, αποκτούν πρόσβαση στην κορυφαία παγκοσμίως ηλεκτρονική πλατφόρμα ιατρικής ενημέρωσης UpToDate.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, αποφάσισε την διενέργεια τριετούς συνδρομής, γεγονός που αναμένεται να αναβαθμίσει τόσο την παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους πολίτες του Νομού και όχι μόνο, όσο και να αποτελέσει κίνητρο προσέλκυσης στο Νοσοκομείο μας νέων γιατρών με ενεργό επιστημονικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο αντικείμενο της ειδικότητάς τους.

Το UpToDate καλύπτει το σύνολο σχεδόν των ασκούμενων ιατρικών ειδικοτήτων με την πλέον έγκυρη, τεκμηριωμένη και επικαιροποιημένη γνώση, χωρίς να έχει καμία σχέση με φαρμακευτικές εταιρείες ή άλλου είδους συμφέροντα. Χρησιμοποιείται από πάνω από 1.3 εκατομμύρια κλινικούς σε 187 χώρες, ενώ πάνω από το 90% των μεγάλων Ακαδημαϊκών Κέντρων των ΗΠΑ θεωρούν επιβεβλημένη την χρήση του.

Από μελέτη του Harvard το 2011, αποδείχθηκε ότι τα νοσοκομεία που χρησιμοποιούν το UpToDate συντόμευσαν τους χρόνους νοσηλείας των ασθενών, μείωσαν τα ποσοστά των θανάτων και βελτίωσαν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, σε σχέση με όσα δεν το χρησιμοποιούν.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/,  5/3/2019}