Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου: Μαθήματα δια ζώσης & επιστροφή των φοιτητών

Ομαλοποιήθηκε η λειτουργία της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου παράρτημα ΔΙΠΑΕ μετα τις τελευταίες επισημάνσεις περί απουσίας καθηγητών για την διενέργεια των μαθημάτων αλλά και των εξετάσεων σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής της σχολής Κώστας Βαφειάδης στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο για πρώτη φορά καλύφθηκαν τα μαθήματα όλων των εξαμήνων , ενώ η εξεταστική περίοδος διεξάγεται κανονικά.

Διευκρίνισε δε ότι θα υπάρξει παράταση αυτής, κατά δυο εβδομάδες, εξαιτίας της καθυστέρησης διορισμού ορισμένων καθηγητών στη σχολή.

«Είναι απορίας άξιο τόνισε με έμφαση «πως όταν πηγαίνουν όλα καλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα προβάλλει».

Τα περισσότερα μαθήματα στη σχολή πραγματοποιούνται δια ζώσης εκτός ορισμένων θεωρητικών, ενώ στα μαθήματα ένταξης στην ΠΕ κατηγορία των πτυχιούχων ΤΕ, διδάσκονται τα 7 από τα 9 μαθήματα, ενώ έχουν προκηρυχθεί μέσω ΕΣΠΑ οι θέσεις για τα υπόλοιπα 2.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν φοιτητή, τόνισε ο κ. Βαφειάδης, διαβεβαιώνοντας πως και τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Άλλωστε πολλοί φοιτητές επιστρέφουν επειδή κάποιοι καθηγητές επιμένουμε στη δια ζώσης διδασκαλία.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στους φοιτητές που έχουν φύγει από την περιοχή προς το εξωτερικό κυρίως, εξαιτίας των εξ αποστάσεως μαθημάτων λόγω της πανδημίας, στέλνοντας τους το μήνυμα ότι δεν μπορεί αυτό να συνεχισθεί. «Η λογική αυτή πρέπει να σταματήσει τόνισε δεν γίνεται να πάρεις πτυχίο χωρίς φυσική παρουσία. Πέραν των 2-3 απουσιών στα 13 μαθήματα θεωρείται ότι δεν τα παρακολουθούν και κατά συνέπεια δεν μπορούν να τα δώσουν. Όσοι μας ακούν να ετοιμάζονται για το εαρινό εξάμηνο να επιστρέψουν” κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, από ΕΡΤ Ορεστιάδας, 2/2/2022}