Στο «χρονοντούλαπο» η αφαίρεση πινακίδων με τον νέο ΚΟΚ – Πότε θα γίνουν αυστηρότερες οι ποινές

Στις αλλαγές που θα φέρει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές όπως το «τέλος της αφαίρεσης των πινακίδων». 

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι ποινές θα γίνουν αυστηρότερες για τις επικίνδυνες παραβάσεις, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και οι αντικανονικές προσπεράσεις.

Ακόμα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τόνισε ότι στόχος είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% έως το 2030, ενώ επισήμανε ότι βασική αιτία των τροχαίων είναι η κακή οδηγική συμπεριφορά και γι΄ αυτό απαιτείται να διαμορφωθεί μια νέα κουλτούρα οδήγησης, από την παιδική ηλικία.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της χώρας και τα αποτελέσματα είναι ορατά, ενώ αναφέρθηκε και στην τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που αυστηροποιεί την ποινική αντιμετώπιση συγκεκριμένων τροχαίων παραβάσεων.

Τέλος, επανέλαβε ότι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προτρέποντας τους οδηγούς να διατηρούν τον εξοπλισμό στα αυτοκίνητά τους.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 3/11/2022}